Yapılan açıklamada, “Fethin anahtarı, Fatihin emaneti,Fetih sevdalılarının nişanı,

Fatihan doğuracak anaların özlemi,fütuhat kapılarının sembolü; Ayasofyamız milletimize ve bütün islam alemine hayırlı kademli olsun!Ümmetin kıyamına vesile bir ruh olasın duygu ve düşüncesiyle; hoş geldin Fatih’in emaneti Ayasofya.Saadet partisi Çorum merkez ilçe teşkilatı olarak müze kararını iptal eden Danıştay'a, yıllardır "Zincirler Kırılsın Ayasofya Yeniden Camii Olsun" diye mücadele veren Milli Görüşçülere, Ayasofya Camiinin avlusunda sabah namazları kılarak mücadeleyi her daim sıcak tutan Anadolu gençlik derneği gençliğine ,

Sayın Cumhurbaşkanımıza,"Açacaksa açsınlar" diyen muhalefet liderlerine,Ayasofya yeniden camii olsun diye dua eden halkımıza ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakınmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Bir büyük mücadelenin artık sonuna gelindi!Artık "kim açtı, neden açtı, hangi amaçla" gibi soruların da bir önemi yoktur.Danıştay kararını beklemeye gerek de yoktu, ancak o da oldu!Şimdi kenetlenme zamanı! Şimdi Edirnekapı'dan Ayasofya Camii'ne kadar, tüm tarihi yarımadayı, Sultan Fatih'in fethettiği toprakları, mescid yapıp, milyonlarca tekbirle omuz omuza saf tutma zamanı gelmiştir.

Ayasofyamız kurtulmuştur, darısı İstanbul Sözleşmesi, zina , domuz yasası, lgbt, faizin kaldırılması başta olmak üzere tüm AB muktesabatının iptal edilerek tarihin çöplüğüne gönderilmesini ve önce ahlak ve maneviyat diyerek İslam birliği, Adil düzen, islam natosu, islam ekonomik iş birliği, ağır sanayi hamlesi gibi milli görüş temel esaslarını hayata geçirmesini, sayın cumhurbaşkanımızı milli görüş ayarlarına dönmesini bekliyoruz.

Şunu da hatırlatmak isteriz ki ilk kıblemiz hala işgal altında bugün Mescidi Aksa’nın avlusunda dayak yiyen kadınlarımızı, yüksek çözünürlüklü görüntülerle izliyoruz. Önce batılı gibi düşünmeyi terk etmeli, batılı gibi yaşamayı bırakmalı, zihnimizdeki zincirleri kırmalıyız. Yoksa elli tane Ayasofya açılsa da bir mana ifade etmez."