İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hepimiz aynı yerde yaşamaktayız ve fiyat artışlarını, zamları, eklenen yükleri birlikte görmekteyiz. Şimdi ben size hem tekrar olması açısından hem de unutmamız gerektiğini hatırlatmak açısından kısa bilgiler vereceğim.

Dolar geçen yıl 7,80 TL idi Şimdi 14,30 TL

Mazot Geçen yıl 6,40 TL idi Şimdi 10,00 TL

DAP gübre geçen yıl 2.200 TL idi Şimdi 15.000 TL

Ortadaki soru şu; Dolar %80, Mazot %56 artarken DAP gübrenin fiyatı neden %580 arttı.

Cevap şöyle gelişmekte bildiğiniz üzere ETİ Gübre diye bir kuruluş vardı daha doğrusu ETİ işletmeleri vardı bu ETİ işletmelerini birileri satmıştı. Mesela ETİ Gübre bahsettiğimiz Dap gübresini üretir. Sloganı da Yüzde yüz Yerli ve Milli! Mesela bu Eti Gübre kime satılmıştı? Kime mi? Hepinizden çok özür dilerim. Millete küfür eden şahsa satılmıştı. Şimdi kime hayırlı kime hayırsız? Kim mutlu kim mutsuz? Bunlar daha önce çokça beyan etmiş oldukları intikamı milletimizden %580 zam yaparak almaktalar. Yerli ve milli diyerek %580 zam yapmak nasıl bir ruh halinin çıkışıdır size bırakıyorum.

HER ŞEY GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE CEREYAN ETMEKTE

Bize vermiş olduğunuz muhalefet görevi neticesinde bu konularda uyarılarımızı yapmış bulunmaktaydık. Bugünde tekrar hatırlatmak gerekliliği meydana geldi. Ha biz uyardık ne olursa olsun demiyoruz bize vereceğiniz destek ile bu harami düzenin değiştireceğiz. Doymak bilmeyen bu iktidar ve yandaşlarının, yedikleri her bir kuruşu milletimize geri kazandıracağız.”