AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Milli bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 101. Yıldönümü ile yarınlarımızın teminatı yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız. Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlığını ve özgür iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır”

“23 Nisan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu, aydınlık bir geleceğin çağrısıdır” diyen İl Başkanı Yusuf Ahlatcı: “ Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi gayesiyle dünya barışına katkısı göz ardı edilmemelidir” dedi.

Sevgili Çocuklar,

“Bilmenizi isterim ki sizler barış, sevgi, umut ve kardeşliğin yeryüzündeki en saf temsilcileri olarak, dünyaya en güzel gözlerle bakan, bizlere yaşama heyecanı veren hayatlarımızın mihenk taşlarısınız. Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır”

İl Başkanı Yusuf Ahlatcı: “Dünya genelinde ve ülkemizde Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklarımızı korumak için alınan tedbirler kapsamında bu özel gününüzde sizlere sarılıp koklayamıyoruz ama gözlerinizdeki pırıltıda ve o küçücük bedenlerinizde atan kocaman yüreğinizle evlerinizde kalarak bizlere umut veriyorsunuz. Bu özel gün vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 101. Yıldönümünde, ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.