CHP Belediye Meclisi Adayı Av. Ahmet Özdel, adaletin olmadığı yerde yolsuzluğun ve hırsızlığın olduğunu belirterek, “Yolsuzluğu Belediye’nin kapısından içeri sokmayacağız” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve partililerin katılımıyla düzenlenen halk toplantılarında konuşan Özdel, “Eşitlikçi, mutlu bir yönetim ile mutlu kentler oluşturacağız. Mutlu kentin temeli ise adaletin olması ile sağlanır. Adaletin olmadığı yerde yolsuzluk, hırsızlık, zulüm olur. Bu nedenle Çorum için adalet ancak bu hırsızlık ve yolsuzluk düzeninin yıkılması ile sağlanır” ifadelerini kullandı.

Kentte bulunan Büyükdivan Köyü Dernek lokalinde konuşan Av. Özdel, 31 Mart seçimlerinde vatandaşın iki seçenekle karşı karşıya bırakıldığını belirterek, “Bir tarafta tek adamın olduğu bir düzen ve bu düzenin sonucu olan; işsizlik, yolsuzluk, hayat pahalılığı. Diğer tarafta ise ezilen ve baskı altında tutulan tüm toplum kesimleri bulunmaktadır” dedi.

“İKTİDARDAN TÜM TOPLUM KESİMLERİ MAĞDUR”

Bilim adamlarının, isçilerin, gençlerin, kadınların, inanç sahibi bireylerin ve çocukların iktidarın yarattığı bu düzenden mağdur olduğunu dile getiren Özdel, Çorum’da Belediye hizmetlerinin eşit verilmediği gibi nitelikli de olmadığını, sosyal yardım adı altında çıkar ve yeni rant alanları oluşturulduğunu söyledi.

“TARIM ARAZİLERİNİ İMARA AÇANLARIN YATACAK YERİ YOK”

“Tarım arazilerini imara açan bu belediyeyi yönetenlerin bu dünya da yatacak yerleri yok” diyen Özdel, “Tarım arazilerine hastane yapan, bina yapan, hayvan pazarı yapanlara sesleniyorum; bu kentte birçok verimsiz arazi var iken neden tarım arazilerini imara açtınız? Hayvan Pazarı’nın yerini kim neden kamulaştırdı? Bunların tamamının hesabını sormak için yönetime talibiz” şeklinde konuştu.

“KÖHNEMİŞ DÜZEN ÖRGÜTLÜ TOPLUM TARAFINDAN DEĞİŞTİRİLİR”

Köhnemiş yolsuzluk ve hırsızlık düzeninin ancak örgütlü toplum ve bilinçli vatandaş tarafından değiştirilebileceğini vurgulayan Av. Özdel, “Bu nedenle seçimlerde oy vermek yetmez, oy vermeyenleri ikna etmek, oylara sahip çıkmak, seçildikten sonra yönetime katılmak gerekir” dedi.