Emek Partisi Çorum İl Örgütü, kentte yaşanan intihar olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

“Yaşanan intiharlara ve krizin yarattığı yoksulluğa karşı tüm halkımızı mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadesine yer verilen açıklamada, birileri şatafat içinde yaşarken, yurttaşların ise ekonomik kriz nedeniyle her gün yoksullaştığı vurgulandı.

EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, il ve merkez ilçe yönetimiyle partililerin de hazır bulunduğu basın açıklamasında bir konuşma yapan EMEP Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün,  “geçinemiyoruz” diyen işçilerin, emekçilerin, yoksul insanların kurtuluşu intihar etmekte gördüğünü belirterek, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) verilerine göre 2017 yılında en az 89, 2018 yılında en az 73 işçi işyeri içinde ve işyeri dışında ise işe bağlı olarak intihar ederek yaşamını yitirmiştir. Son 6 yılda ise en az 351 emekçi, işsizlik nedeniyle intihar etmiştir. Son olarak ilimizde de 31 yaşındaki Gökhan Temur ve 32 yaşındaki Oktay Alıcı isimli gencecik iki insanımız, canına kıyarak intihar etmiştir” ifadelerini kullandı.

Geçim sıkıntısı, borçlanma, işsizlik, yoksulluk, bütün bu keşmekeş içerisinde bir de tek başına olmanın yarattığı çaresizlik duygusunun olduğunu kaydeden EMEP Merkez İlçe Başkanı Aygün, “Arka arkaya yaşanan bu olaylar, kesinlikle münferit olaylar değildir. ‘Bunlar psikolojik sorunlar yaşayan insanlar’ deyip işin içinden sıyrılabilir mi bu ülkeyi yönetenler? Bu şehirde aynı gün içerisinde 2 gencimiz, yaşadığı çaresizlik karşısında ölümü seçmişse, bunun sorumlusu bu düzendir. Bunun sorumlusu kendisi şatafat içerisinde yaşayıp bu ülkenin emekçilerini sefalete sürükleyen iktidardır” dedi.

İşsizliğin son 15 yılın zirvesine çıktığını, işsiz sayısının bir yılda 980 bin artarak 4 milyon 650 bine yükseldiğini belirten Aygün, üretimin düştüğünü, işsizlik ve yoksulluğun ise arttığını dile getirdi.

Eğitim, sağlık, barınma, ulaşım gibi en temel hakların sadece parası olanın yararlandığı hizmetler haline getirildiğini vurgulayan Aygün, “Yetmiyor, ekonomik krizin yükü, savaş harcamalarının tüm faturası halka kesiliyor, emekçilerin vergi yükünü artıracak paketler açıklanıyor” dedi.

Ülkeyi yönetenler “ekonomi iyiye gidiyor” derken, TÜİK rakamlarına göre ekonominin 3 çeyrektir daraldığını söyleyen Aygün, “Emekçiler işsiz, emekçiler yoksul, emekçiler çaresiz ama hükümet milyarlarca liralık Kanal İstanbul’dan bahsedebiliyor, uluslararası emperyalistlerle silah pazarlığı yapabiliyor. Eğitim, sağlık, barınma, ulaşım gibi en temel haklar sadece parası olanın yararlandığı hizmetler haline getiriliyor. Yetmiyor, ekonomik krizin yükü halka kesiliyor, emekçilerin vergi yükünü artıracak paketler açıklanıyor. Tüm yaşadığımız bu sorunların tek bir çözümü var, işçiler, emekçiler olarak birleşmek, hakkımız olanın peşine birlikte düşmek.

Bu tablonun sorumlusu kapitalist sistemin kendisidir. Bu yolun tek çıkışı vardır, bu politikalara karşı örgütlü mücadele, dayanışma ve birliktir. İnsanca yaşam için tek seçenek sosyalizmdir” ifadelerini kullandı.