Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yenilenen İl Başkanlığı binasının açılışı için Çorum’a gelecek.

CHP il başkanları toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Nevşehir’de gerçekleştirildi. Toplantıya Çorum’dan da İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katıldı.

Ülke gündeminin yanısıra parti politikalarının da değerlendirildiği toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanları için belirlediği 7 ilkeyi sıraladı. Kılıçdaroğlu, ilkeleri şöyle sıraladı:

“Belediye başkanlarımızın başarısı için çalışın. Her il başkanı bulunduğu yerde CHP’li belediye varsa onun başarısı için çalışacak. Belediye başkanlarımızın 7 ilkeye uyup uymadığını denetleyeceksiniz.

Asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, asıl olan vatandaşların talepleridir. Vatandaşların belediye başkanlıklarından taleplerinin takipçisi olacaksınız.

Belediye başkanlıklarımızın başarısı için bir fedakârlık yapmak gerekiyorsa onu önce sizler yapacaksınız. Bir başarıyı kitleselleştirmek durumundayız. Bireysel beklentileri kenara bırakacağız.

İl başkanı olduğunuz yerde toplumun tüm kesimleriyle sıcak samimi ilişkiler kurun. Bunlar bize oy vermiyor ayrımı istemiyorum.

İl ve ilçelerde devleti yönetenler (valiler ve kaymakamlar) adaletli bir yönetim sergilemiyorsa, partizanlık yapıyorsa uyarmaktan ve eleştirmekten asla çekinmeyeceksiniz. Bu vatandaşla aranızdaki güveni artıracaktır.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından ise toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bu bölümde Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, genel başkan Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme hakkında açıklama yapan İl Başkanı Tüfekçi, seçimlerde Çorum’da alınan neticeleri değerlendirdiklerini anlattı. Ayrıca il örgütlerin durumu ve partiye yeni kazandırdıkları bina hakkında da genel başkan Kılıçdaroğlu’na bilgi sunduğunu dile getiren Tüfekçi, partiyi 450 metrekarelik bir mekana kavuştuklarını anlattığını ve genel başkan Kılıçdaroğlu’nu yeni binanın açılışı için Çorum’a davet ettiğini söyledi.

Bu davetinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından olumlu karşılandığını kaydeden İl Başkanı Tüfekçi, Kılıçdaroğlu’nun Çorum’a gelerek, hem yeni parti binasının açılışını yapacağını, hem sivil toplum kuruluşları ile bir araya geleceğini, hem de Mecitözü Belediyesi’ni ziyaret edeceğini duyurdu.

Tüfekçi, il başkanları toplantısında çoğu il başkanı ile de çeşitli konularda istişarede bulunduklarını vurguladı. Görüştüğü il başkanlarından birinin de İstanbul’un başarılı İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olduğunu söyleyen Tüfekçi, Kaftancıoğlu’nu da Çorum’a davet ettiğini, kendisinin de davete sıcak bakarak Çorum’a geleceğinin sözünün verdiğini ifade etti.