Her zaman halkın içinde olmayı tercih eden Ahlatcı, esnaf ziyaretlerinde bulunarak, esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerine kulak verdi.

Gazi Caddesi ve Altıncılar arastası esnafını gezerek esnaf ve vatandaşlarla uzun uzun sohbet eden Ahlatcı, AK Parti olarak esnafın durumunun kendileri için büyük önem taşıdığı söyledi.

Esnaflara hayırlı işler bol kazançlar temennisinde bulunan Ahlatcı, bu zor zamanları da birlikte aşarak, özlenen güzel günlere kavuşulacağını ifade etti.

İşyerlerinin açılmasının ekonominin çarklarının dönmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Ahlatcı, insan sağlığının her şeyden daha çok önemli olduğunu, bunun içinde vatandaşlardan ve esnaftan alınan tedbirlere uyulmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz insanlarımızın önce gönüllerini fethetmek, sonra da oylarına talip olmak durumundayız." sözüne önem verdiklerine vurgu yapan Ahlatcı, Çorum’un hak ettiği hizmet anlayışına kavuşması için "gece gündüz" demeden çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti’nin her zaman değişimden ve kendini yenilemekten yana olduğuna değinen Ahlatcı, “Bu sayede ilk günkü heyecanla milletimize hizmete devam ediyoruz. Bu yoğun teşkilat çalışmalarının yanı sıra milletimizle olan temasımızı, yakınlığımızı da kaybetmiyoruz. Onlardan güç ve enerji alıyoruz. Her gün esnafımızla, vatandaşlarımızla beraberiz” diye konuştu.

Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ahlatcı, Gazi Caddesi’nde sokak müziği yapan Robert Kolejinde okuyan Alper Koç ve arkadaşı Cenk ile birlikte akşam selfiesi yaptı.

Öğrencilere verilen burslarda çok farklı bir noktaya gelindiğine işaret eden Ahlatcı, lisans öğrencilerine 550 lira, lisans üstü öğrencilere 1100 lira, doktora öğrencilerine ise 1650 lira kredi veya burs imkanı verildiğini söyledi.

Öğrencilerin artık harç ödemediğini hatırlatana Ahlatcı, “Öğrenci harçları da kaldırıldı. Artık harç diye bir durum söz konusu değil. Öğrencilerimiz artık harç ödemiyor. Barınma konusuna gelince bu konuda da önemli projeler hayata geçiriliyor. Amacımız her gencimizi eğitim öğretimini rahatça sürdürebilmesini sağlayacak barınma, beslenme ve gelir imkanlarına kavuşturmaktır” diye konuştu.

Esnaf ziyaretleri sırasında Ahlatcı, havanında güneşli olmasıyla yürüyüşe çıkan ve alışveriş yapan vatandaşlara hatırlarını sorarak bir süre sohbet etti. Vatandaşların talep ve isteklerini dinleyen Ahlatcı, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.