Demokrasi ve Atılım Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu mesajında, “Çanakkale Zaferimizin 106. yılında; Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyorum.Aziz şehitlerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun” dedi.

“Çanakkale ruhu; aziz milletimizin en zor zamanlarda her türlü meşakkate topyekûn göğüs gerip fedakârlık yapması, büyük zaferler kazanmasıdır” diyen Vargeloğlu, Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştirmesidir. Bütün imkânsızlıklara rağmen canını ortaya koyan bu millet, tüm dünyaya Çanakkale geçilmez gerçeğini kabul ettirmesi ve bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkân vermemesidir. Kahraman askerlerimizin çabasıyla milletimizin varlığını yeniden ortaya koymasıdır.

Bu çok onurlu zafer, askerlerine “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Büyük Mustafa Kemal Atatürk`ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın topyekun bir milletinin zaferidir” ifadelerine yer verdi.

İl Başkanı Vargeloğlu, “Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azminin taktik ve dehanın zaferidir. Yurt sevgisi ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Çanakkale Zaferi`yle, özgürlük ve bağımsızlık ile bölünmez bütünlüğün korunması için kararlılıkla mücadele verileceği, birlik içinde yurdun her karış toprağının savunulacağı bir kez daha kanıtlanmıştır. Yurdun dört bir köşesinden gelip, Mustafa Kemal komutanlığında Çanakkale Destanı`nı yazanların bir tek ortak noktası vardır. Bu toprakların kalıcı sahibi olmak, ata yadigarı toprakları düşman askerine çiğnetmemek, kaybetmemek ve ilelebet vatan olarak sahiplenmektir.

Bu duygular içerisinde Çanakkale`de imkansızlıkları aşarak kanlarıyla, canlarıyla Dünya`ya karşı büyük haklılığımızın son noktasını koyan, bir anlamda tüm dünyaya ders veren ve bizlere bugün, onurumuzla hür yaşamak imkanlarının önünü açan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve varlıklarıyla şeref duyduğumuz şehitlerimizi saygı ve gururla anıyorum. Ruhları şad olsun” açıklamalarında bulundu.