Çorum İl Genel Meclisi Kasım ayı birinci toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan CHP İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal, Çorum Valiliği tarafından Muhtarlar günü için organize edilen  programa İl Genel Meclis Üyelerinin davet edilmemesini ve yapılan programda bulunan Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş'a söz hakkı verilmemesini sert bir dille eleştirdi.

'BİZ PROTOKOLDE GÖRÜNTÜ VERMEK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN SEÇİLDİK'
CHP Çorum İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal, Çorum Valiliği tarafından düzenlenen programlara Meclis Başkanı Mehmet Bektaş'ın davet edildiğini, Bektaş'ın katıldığı programlarda ise kendisine söz hakkı verilmemesini yadırgadığını söyledi.
İlhami Türksal, "Bizler seçilmiş insanlarız, muhtarlarla birinci derece muhatap olduğumuz için bizlerinde orada olması gerekiyordu. Hadi biz davet edilmedik, bizi temsilen giden Başkanımız Mehmet Bektaş'a da söz hakkı verilmedi.
Geçmişte de Sayın Valimizle bu konuda sıkıntı yaşadık. 'Önceki dönem Meclis Başkanımız Osman Günay, Meclis üyeleri için kendi imkanları ile 24 saat çalışan yerel milletvekilidir' demişti. Bunu Meclisimizden bir kez daha hatırlatmak isterim. Ekim ayında Amatör spor kulüplerine destek vermiştik. Orada da yine her zaman olduğu gibi göstermelik saksı gibi durduk. Her zaman ki gibi bizi hiçe saydılar. Orada da Başkanımıza söz hakkı tanımadılar.
Biz milletin oyu ile seçilerek geldik buraya. Buraya saksı gibi oturmak için gelmedik. Protokollerde görüntü için gelmedik. Millete hizmet için geldik. Hiç kimse bizi yok saymasın" dedi. 

SÖZ HAKKI VERİLMESİNİ BEKLEDİM'
Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Amatör spor kulüpleri için yapılan programda ve muhtarlar günü etkinliklerinde kendisine söz hakkı verilmesini beklediğini dile getirerek, "Biz şovmenliğin, riyanın, reklamın, gösterişin mücadelesini vermiyoruz" diye konuştu. Mehmet Bektaş, İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal'a konuşmasının içeriği ve objektif bakış açısı için teşekkür etti.