Tutkunluk ve tüm paydaşlarla hareket edilmesi konusunda Çorum’da büyük bir yol katedildiğini belirten Milletvekili Ceylan, “Biz bir iş yapacağımız zaman Çorum’a hangi alanda hizmet edeceğimiz zaman birilerinin destek olunması ivme kazandırması koşturulması gerekiyor. Son üç yıldır gerçekten tarım ile ilgili sivil toplum örgütleri bunu fazlasıyla yapıyor. Onlar çalıştıkça biz de mecburen daha fazlasını yapmak zorunda kalıyoruz. Daha fazla iş yapınca bu çiftçiye sizlere kırsalda yaşayanlara yansıyor” dedi.

Başta Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ın ilçe ziraat odalarına ve sivil toplum kuruluşlarına abilik yaptığını belirten Ceylan, Yılmaz Kaya’nın da yönetime geldiğinden beri mesaisinin tamamını üreticiler için harcadığını, kendisini evinden çok Yılmaz Kaya’nın aradığını ve üreticinin isteklerini dile getirdiğini vurguladı.

Üreticiler için çaba gösterenlerden birisinin de Borsa Başkanı Naki Özkubat, Koyun Keçi Birliği Başkanı, Manda Birliği Başkanı ve Pancar ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan olduğunu anlatan Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, şimdilik 257 adet süt sağım makinesi dağıtıldığını, alamayanlara da bir sonraki proje ile dağıtımın yapılacağını kaydetti.

Ceylan yaptığı konuşmada “Biz bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız. Al bayrağın altında Türkiye olacağız. Tarımla ilgili hayvancılıkla ilgili sorunları biliyoruz ancak geldiğimiz noktada 2002’den 2021’in sonlarına geliyoruz. Tarımda büyük bir yol katettik. Sulanabilir arazinin %10’u sulanabiliyordu. Şimdi %55’i sulanıyor tarlaya suyu getireceksin getiremezsen hiçbir şey olmaz. Allah ömür verirse amacım ekilebilir tüm araziye suyu getirebilmek. Ahtım bu. Barajlarla birlikte tarlaya suyu getireceğiz ve hepimiz rahata edeceğiz. İşler bitecek mi bitmeyecek eskinin yerine yeniyi koyacağız. Eksiğimiz bitmez ama önce şu salgın illetinden kurtulmamız lazım. Önce herkesin aşı olması lazım. Çorum’da aşı oranında %75’i tamamladık gerisini de aşılamamız lazım. Etrafınızda aşı olmaktan kaçan varsa aşı olsun biz de size daha verimli hizmet edelim. Bundan kurtulmadığımız sürece olmaz.

Yılmaz başkana 9 trilyonluk makine sağladık hepsi çiftçi için. Yeterli değil ama daha da çoğaltacağız siz ne istiyorsanız bu kardeşiniz yapacak.Kemoterapi için Ankara’da 15-20 gün kalınıyordu. Çorum’a kanser araştırma merkezi yapıyoruz. 2022 de böyle hastalarımız Ankara’ya gitmeyecek. Tüm tedavilerini olacak oradan köyüne gidecek. 15 dakikalık ışın için bir gün bekleniyor yer sorunu yemek sorunu bu da Çorum’un bana göre 100 yılın yatırımı. 6 aylık bir süresi kaldı inşallah onu da bitirip hizmete sunacağız” dedi.