CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, caddelerde  paralı otopark uygulamasına geçilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamada yıllara göre değerlendirmede bulunan Yılmaz, Yıl 2011: hayaldi gerçek oldu, yıl 2016: Gazi Caddesinde otopark krizi. Ücret ödenmeyen araçların tekerlerine kilit takılıyor. Yıl 2016, Çorum’da trafik Komisyonu kararı ile Gazi ve İnönü caddelerinde park yasağı uygulaması geldi. Yıl 2016: Otopark yine kavga çıkardı. Yıl 2017: Çorum'da CHP'li Başkana Otopark Ücreti Nedeniyle Sopalı Saldırı. Yıl 2017: Çorum Belediyesi’nden yeni yol ve otopark çalışmaları.Yıl 2017:Çorum Belediyesi, şehir için trafiğini rahatlatmak için Karakeçili, Üçtutlar, Ulukavak, Çepni, Çöplü ve Kunduzhan olmak üzere toplam 6 mahalleyi kapsayan yol projesi üzerinde çalışmalarını sürdüren Çorum belediyesi bu kapsamda üç farklı bölgede yeni yol yapacak. Şehir trafiği rahatlatmak için Belediye-Emniyet el ele. Yıl 2019: Caddelerde Paralı Park Sistemi Geri Geliyor. Çorum Belediyesi şehrimizin bazı caddelerine tekrardan paralı otopark uygulamasına geçmesi kabul edilebilir bir tutum değildir” açıklamalarında bulundu.

CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi şehrimizin bazı caddelerine tekrardan paralı otopark uygulamasına geçmesi kabul edilebilir bir tutum değildir. Şehrin trafik sorununu ana caddelere park yapan sürücülerden para alarak çözeceğini sanan belediye yönetimi adeta caddelere de araç olmazsa trafik de olmaz anlayışı ile hareket etmektedir. Şehirdeki trafik sorununu bilimsel akılcı yöntemler uygulayarak çözmek yerine adeta caddeleri rant alanına çevirme gayreti içine girilmiştir. Esnafımızın sorunları, bu konudaki talep ve istekleri dikkate alınmadan 8-9 yıl öncesinin uygulamasına geri dönmek vatandaşa zaman kaybettirmek ve oyalamaktan başka bir çözüm değildir. Bu konunun muhatapları olan tüm kurum ve Gazi Caddesi esnafı kardeşlerimizle istişare edilerek kalıcı bir çözüm üretilmesi gerekmektedir. Geçmişin hatalı uygulamalarına dönmekle trafik sorunu çözülmüş olmayacak” dedi.