AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'nin üretimden spora, bilimden ihracata kadar dünya markası bir ülke olacak” dedi.

Hafta sonunu programları çerçevesinde Muğla'nın Milas İlçesindeki İl, İlçe Başkanları ile istişare toplantısına katılan Ceylan, toplantıda bir de konuşma yaptı.

AK Parti’nin 18 yılı aşkın süredir iktidarda olmanın sorumluluğuyla hareket ettiğini belirten Milletvekili Ceylan, “AK Parti, yaslandığı bin yıllık medeniyetin karakteriyle hareket eden ve konuşan, Türkiye siyasetinin merkezini temsil eden bir partidir. Türkiye’de 7 bölgede siyaset yapabilen ve tüm toplumsal kesimlerle aynı anda konuşabilen tek partidir. Bu yönüyle AK Parti dışlayıcı, ötekileştirici bir dili reddeder. Partimizin söylemleri ve icraatları gündelik siyasi kaygı ve hesaplarla değil; iktidar olmanın sorumluluğu ve insanlığın üzerinde yükseldiği ilke ve değerler çerçevesinde şekillenir. Nefret söylemini reddeder. “Yaratılanı yaratandan ötürü severiz” ilkesiyle hareket eder” dedi.

“AK PARTİ, 18 YILDIR MİLLETE VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMİŞTİR”

AK Parti’nin 18 yıldır millete verdiği sözleri yerine getirdiğini kaydeden Ceylan, “AK Parti’nin dili, dikte eden, buyurgan, tepeden bakan bir dil değil milletin içinden, değerler ve toplumsal ihtiyaçlar üzerinden konuşan, millete hizmetkâr olmayı esas alan bir dildir. AK Parti’nin dili tevazu dilidir. AK Parti, milletine duyduğu inanç ve 18 yıldır millete verdiği sözleri yerine getirmiş olmanın özgüveniyle konuşur” ifadelerini kullandı.

“2023 TÜRKİYE’Sİ DÜNYANIN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Türkiye’nin 2023’teki hedefleriyle dünyada tekrar medeniyetin merkezi olacağını kaydeden Ceylan, şunları söyledi:

“2023 Türkiye’si, hedefine yorulmadan, bıkmadan, yılmadan ilerleyeceğiz. Milletimiz ile hangi siyasi görüşten, hangi sosyal, dini, etnik kimlikten gelirse gelsin, bütün vatandaşlarımız ile birlikte, can cana, yan yana 2023 Türkiye’si idealini gerçekleştireceğiz. Sevdamız da, davamız da budur. 2023 Türkiye’si, devletin milletiyle, tarihiyle ve coğrafyasıyla barıştığı Türkiye’dir. Kendi tarihinden, kültüründen, dilinden ve coğrafyasından uzak kalan değil, aksine ondan güç alan, onunla gurur duyan bir Türkiye inşa ediyoruz. 2023 Türkiye’si, büyümüş, kalkınmış ve güçlü Türkiye’dir. 2023 Türkiye’si, daha da çoğullaşan, farklılaşan toplumumuzu kucaklayan Türkiye’dir. 2023 Türkiye’si, toplumsal refah, büyük ekonomi, siyasi istikrar ve ileri demokrasi üzerinde yükselen Türkiye’dir. 2023 Türkiye’si, her insanının vatandaş olmakla gurur duyacağı dünya devleti Türkiye’dir. 2023 Türkiye’si, dünyaya daha açık, daha şeffaf, öncü bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si, bölge ve dünya barışına, adalete ve hakkaniyete daha çok hizmet eden bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si, dünyaya söz söyleyen, dünya ölçeğinde hareket eden bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si, bilgisi, üretimi ve yönetimi ile lider bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si, eğitimden kültüre, enerjiden ulaşıma, sağlıktan çevreye her alanda artık dünyaya yeni aşamalar, yeni standartlar getiren, işler yapan bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si, üretimden spora, bilimden ihracata kadar dünya markası olan bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si, finansta, sağlıkta, eğitimde, kültürde dünyanın cazibe merkezi olan bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si; bütün farklılıkları ile birbirini seven, birbirine kenetlenmiş, kendine güvenen, özgür, sorumlu ve erdemli insanlarıyla yeniden dünyanın medeniyet merkezi olan bir Türkiye olacaktır. 2023 Türkiye’si, büyük ve öncü Türkiye olacaktır.”