750 bin TL’lik ihale tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada. Bu karar hangi amaca hizmet ediyor belediye yönetimine soruyoruz?” dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Çorum Belediyesi yönetimi Gazi Caddesinde otoparkın ücretli hale getirilmesi için bir ihale yaptı. Biz geçmişte de defalarca hem mecliste hem de sosyal medya üzerinden bu karara tepki gösterdik. Esnafımızın ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşadığı şehrimizde bu kararın hangi amaca hizmet ettiğini anlamak için belediye yönetimine soruyoruz. Her iki daireye bir otopark, her 30 M2 işyerine bir otopark bedeli ödeniyor mu?

Paralar Vakıfbank’taki iller bankası otopark hesabına yatırılıyor mu?

Belediye sadece otopark yapmak için bu fonu kullanıyor kullanıyor mu ya da Gazi Caddesi bile paralı otoparka çevrildiğine göre neden kullanmıyor?” sorularını yöneltti.

Belediye Meclisi’nde Çorum’un sorunlarını sık sık gündeme getiren Tuncay Yılmaz, “Belediyenin vatandaştan aldığı otopark bedeli her sokak için ayrı belirleniyor mu?

Gazi caddesinde belediyenin en yüksek otopark bedeli 5000 TL civarında mı?

Normalde otopark ücreti 20000 TL ama belediye yer gösteremediği için bu bedelin 1/4 ünü alıyor mu?

Bu tarz otopark ücreti alınamayacağı konusunda Danıştay kararları varken bu karar ile bisiklet yolu gibi projelerinde belediye yönetimine geri adım attıran Gazi ve İnönü Caddeleri esnafı cezalandırılmak mı isteniyor?

Vatandaştan bu zamana kadar toplanan fondaki oto park paraları ne oldu? Nerelere kullanıldı?

Hem otopark parası toplayıp bu fondan para alarak katlı park yapıp milletin hizmetine sunmak yerine otopark görünümlü iş merkezleri yaparak vatandaştan para toplamaktaki amaç nedir?

Belediyeyi borç batağından kurtardığını söyleyen belediye yönetimi üç kuruş otopark ücretine neden göz dikti?

Esnafımızın arkasında ya da yanında olduğunu söyleyen iktidar siyasileri ve sayın başkan bu kararı esnafımızın karşısında olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Biz CHP Belediye Meclis grubu olarak esnafa rağmen bu ihalenin yapılmaması gerektiğini ve bu kararın karşısında olduğumuzu, bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini kamuoyuna duyuruyoruz. Bu karar hem vicdana hem de hukuka aykırıdır” açıklamalarında bulundu.