Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, iktidar olma yolunda büyük bir rüzgar yakalayan CHP’nin başarıya odaklandığını, bu süreçte en büyük ihtiyaçlarının birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek olduğunu belirterek, parti içerisinde kesinlikle kaos ortamı yaratılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Delege seçimlerinden dolayı son günlerde parti içinde bazı kişiler arasında tartışmaların, gerginliklerin yaşandığına dikkati çeken Tüfekçi, demokratik usullerle, üyelerin tercihiyle belirlenen delegelere tüm partililerin saygı duyması gerektiğini kaydetti.

CHP olarak 8 ilçede kongre sürecini tamamladıklarını, kongrelerin büyük bir olgunluk, demokratik ortam ve sevgi-saygı çerçevesinde gerçekleştiğini, kongrelerin devam ettiğini anlatan Tüfekçi, partiyi iktidara taşıyacak kadroları seçmek için gayret gösterdiklerini, yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerine tüm partililerin elinden gelen yardım ve desteği sağlaması gerektiğini bildirdi.

Gerek delege seçimlerini, gerekse ilçe kongrelerini partiye yakışır şekilde ve demokratik usullerle yaptıklarını kaydeden Tüfekçi, aynı anlayış çerçevesinde il kongresini de tamamlayacaklarını, ardından da iktidar kurultayına gideceklerini söyledi.

AKP GİDİYOR, CHP GELİYOR

AK Parti hükümetinin ülkemizi getirdiği durumun ortada olduğuna dikkati çeken Tüfekçi, “AKP hükümeti artık ömrünü doldurmuştur, gidicidir. Türk halkının umudu CHP’dir. Partimiz son yerel seçimlerde büyük bir başarı yakalamış, büyük şehirlerin tamamının yönetiminde söz sahibi olmuştur. Bu durum partimizin iktidara geleceğinin müjdesidir” şeklinde konuştu.

Tüfekçi, böyle bir ortamda bir kişiyi bile yok sayamayacaklarını, herkesi kazanmanın, partinin oy oranını artırmanın çabası içerisinde olmaları gerektiğini belirtti.

Belediye başkanlarının ilçe başkanları ile, ilçe başkanlarının il başkanı ile, tüm yönetimlerin milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ile uyum içinde çalışmasının zorunlu olduğunun altını çizen Tüfekçi, başarıyı getirecek yolun birlik ve beraberlikten, sevgiden, omuz omuza mücadeleden geçtiğini dile getirdi.

“BEN” DEĞİL, “BİZ” MANTGI ÖNE ÇIKMALI

“Ben varsam parti var, ben yoksam parti de yok” şeklindeki bir anlayışın tarihe karışması, “ben” değil, “biz” mantığıyla hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Tüfekçi, kişisel makam ve menfaatlerden ziyaret partinin geleceğinin önemli olduğunu kaydetti.

Tüfekçi, kişisel çekişmelerin bir tarafa bırakılmasını, partinin ortak başarısına odaklanılmasını isteyerek, gençlik ve kadın kollarından, ilçe başkanlarına, il genel ve belediye meclis üyelerinden il başkanı ve yönetimine, milletvekilinden genel merkez yöneticilerine kadar herkesin uyum içinde, omuz omuza çalışmasıyla beklenen başarının elde edilebileceğini bildirdi.

Tüfekçi, parti içerisinde kaos yaratılmasına, gerginlik ve çatışmalara izin vermeyeceklerini açıklayarak, tüm partilileri sevgi ve barış içerisinde el ele vermeye davet etti.