AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yeni hizmet binasının yeniden ihale edildiğini ve bakanlıkla müteahhit firma arasında sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

Abide Kavşağı karşısında eski Müze Müdürlüğü yerinde yapımına 2018 yılında başlanan Çorum Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası inşaatı, müteahhit firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle durmuştu. Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve hizmet binası inşaatına yeniden başlanılması için yoğun bir çaba sarfetti.

Ceylan'ın girişimleri neticesinde yarım binanın yeniden ihale edilmesi ile ilgili süreç başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Ceylan, hem yaşanan süreci hatırlattı, hem de gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Ceylan, Çorum Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği 3 Ocak 2018 tarihinde Çorum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini hatırlattı.

Yüklenici firmanın kendisinden kaynaklı sebepler nedeniyle ihalenin ilgili kanun gereği sözleşmesinin feshedildiğini bildiren Milletvekili Ceylan, 1 milyon 874 bin 424 TL harcama yapılan bina inşaatının maliyet hesaplarına göre yüzde 22,63 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Temel, bodrum, zemin kat ve birinci normal kat betonarme imalatı tamamlanan binanın yeniden ihale edilmesi için yaptıkları yoğun girişimlerin sonuç verdiğini vurgulayan Ceylan, yarım kalan binayı 9 milyon 724 bin TL karşılığı anahtar teslimi götürü bedel üzerinden yapmayı taahhüt eden inşaat firması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandığını duyurdu.

15 Eylül tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından müteahhit firmaya iş tesliminin yapıldığını kaydeden Ceylan, müteahhit firmanın da kısa sürede çalışmalara başlayacağını ve Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet binasının önümüzdeki yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.