DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, DEVA iktidarında neleri yapacaklarını şu şekilde sıraladı;

Bu şehrin beş bin yıllık eşsiz tarihini çok iyi biliyorum. Alacahöyük’ün, Hattuşaş’ın başkenti olan şehrimiz hem yatırımlardan hem turizmden mahrum bırakılmıştır. Osmanlı’dan, Selçuklular’dan kalma tarihi eserlerin bulunduğu müzelerimizin, ören yerlerimizin tanıtımı hep göz ardı edilmiştir.

Dünyanın neresinde olursa olsun el üstüne tutulacak bu tarihi miras, hükumetin teşviklerinden mahrum bırakılmış ve Çorum turizm merkezi olamamıştır. Biliyorum, her seferinde Sayın Cumhurbaşkanı sizlere söz veriyor ama 240 kilometre öteye gidince sözler buharlaşıyor, yine Çorum teşviklerden, yatırımlardan, desteklerden mahrum bırakılıyor. Öyle ki şehre en büyük istihdam sağlayan kurumlardan olan çimento fabrikasını da iki sene evvel kapattılar. Bırakın havayolunu, demiryolunu; duble yollarla övünen iktidar sıra Çorum’a gelince karayollarını bile layıkıyla tamamlamamıştır.

“ÇORUM İLİMİZİ HAK ETTİĞİ DÜZEYDE KAMU YARDIM VE YATIRIMLARINDAN FAYDALANDIRILACAĞIZ”

Çorum İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısıdır. Yıllarca tarım şehri olarak bilinen Çorum son yıllarda tarımsal sanayi işletmeleri ve çeşitlenen sanayi kollarında giderek güçlenen KOBİ’leri sayesinde bir sanayi şehri olma yolunda ilerlemektedir. Temelleri 1977 yılında atılan Çorum Organize Sanayi Bölgesi sadece Çorum’un değil bölgenin de gözbebeğidir. Çorum’un bir çekim merkezi olmasını sağlayan Organize Sanayi Bölgemizi yakından takip ediyoruz.

İktidara geldiğimizde; Çorum ilimizi hak ettiği düzeyde kamu yardım ve yatırımlarından faydalandırılacağız. Ulaşım altyapısını yeni baştan ele alarak Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı demir yolu projesi sonuçlandıracağız, Yük treni Çorum’umuza kazandıracağız.

Çorum’a yeni bir üniversite hastanesi yapılmış eski hastanenin ise atıl olarak bırakıldığını biliyorum. Kovid-19 salgınında söz konusu hastane yetersiz kalmış, ilçelerden hasta kabul edilememiştir. Yetersiz olan sağlık altyapısını hızla iyileştireceğiz.

“ÖZELLİKLE PİRİNÇ EKİM ALANLARININ GELİŞTİRİLECEĞİZ”

Sulu tarım alanlarını özellikle pirinç ekim alanlarının geliştirileceğiz ve Osmancık pirincinin markalaşmasına yönelik her türlü desteği vereceğiz. Verimli tarım arazilerine sahip ilimizi gerekli destek ve yönlendirmeler ile seracılık ve organik tarım ile 12 ay Ankara dahil yakın coğrafyanın sebze üreticisi konumuna getireceğiz. Özellikle çeltik tarımında kullanılacak makinaların üretimi ve üretilen pirincin paketlenmesi kurutulması ve nişasta ve benzeri gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretilebileceği fabrikaların kurulmasını destekleyeceğiz.

Obruk barajı ve Kızılırmak nehri dolayısıyla kültür balıkçılığı yapmaya uygun bir ortam bulunmaktadır. Bu nedenle kültür balıkçılığını önemli bir geçim kaynağı haline getireceğiz.

Entegre et ve süt ürünleri işleme tesis projeleri ile hayvancılık sektörünün katma değerini yükselteceğiz. Bir tarım ve sanayi şehri olan Çorum’da Teknokent kurulmasına rağmen, üniversite sanayi iş birliğinde bir mesafe kat edilememiştir. Üniversite sanayi iş birliğinin ve Ar-Ge’nin geliştirilmesine yönelik her türlü teşvik ve desteği vereceğiz.

BU ÜZÜCÜ TABLOYU ÇORUM DA TÜRKİYE DE HAK ETMİYOR

Çorum savunma sanayi, demiryolu makine ve ekipmanları, hızlı tren setlerinin imalatı ve yerli otomobil üretimi konusunda önemli bir tedarikçisi olma konusunda her türlü yardım ve destekte bulunacağız. Çorum sanayide yüz üstü bırakıldı. Çorum altyapıda, ulaşımda yüz üstü bırakıldı. Çorum, yanlış tarım ve hayvancılık politikalarıyla göç veren bir şehre dönüştü, adeta bazı köylerimiz hayalet kasabalara döndü.Bu üzücü tabloyu Çorum da Türkiye de hak etmiyor.

Çorum’un sorunu çok, derdi çok biliyoruz. Ama biz DEVA Partisi olarak, 528.422 Çorumlunun, 13 ilçesiyle, 759 köyüyle tüm Çorum’un DEVA’sı olmaya geliyoruz.