AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'ın girişimleriyle, İçişleri Bakanlığı tarafından Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir proje kapsamında Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği’ne 50 sporcu için malzeme desteği sağlandı.

Malzemelerin dağıtımı ise bugün yapıldı. Malzeme dağıtımına Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile birlikte Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ve Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ile Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Uğur Çadır ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sporcular katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Ceylan, dernek başkanının kendilerinden malzeme desteği talebinde bulunduğunu hatırlatarak, kendisinin de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuyu görüştüğünü belirterek, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından örnek bir projenin hayata geçirildiğini anlattı.

50 güreşçi için ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin temin edildiğini söyleyen Ceylan, yetişen minik güreşçilerin Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda elde edecekleri başarılarla Türk Bayrağını dalgalandıracaklarına inandığını kaydetti.

Minik güreşçilerden de sporun yanısıra eğitimlerini de aksatmamalarını isteyen Ceylan, ailelerine de selamlarını iletti. Çorum’un her alanında olduğunu ve spor alanında da gelişmesi ve kalkınması için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarının altını çizen Ceylan, çorum güreşi için de ne yapılması gerekiyorsa camianın emrinde olduğunu dile getirdi.

İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da minik güreşçilerin gözünde gördüğü sevincin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, vesile olan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Uğur Çadır da her zaman ve her konuda kendilerine deste veren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a teşekkür ederek şükranlarını sundu.