Deva Partisi Çorum İl Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısı Deva Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ve partililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gündeme dair soruları yanıtlayan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf (Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı), “Sınırlar yol geçen hanına dönmüş, hükümet krizlere karşı çözüm üretemiyor” dedi.

Kavaf basın açıklamasında, “Çorum Anadolu Kaplanları’nı temsil eden seksenli yıllardan itibaren hızla sanayileşerek gelişme kalkınma konusunda hızlı mesafe kat etmiş illerimizden biridir. Bu yüzden iş dünyasıyla görüşmelerimiz olacak. Türkiye’de siyasetin alanı daraldı. Yerli milli beka gibi alanların içi boşaltıldı. Ülkenin sorunlarına kalıcı çözüm üretilemiyor. Bu sorunların mutlaka demokratik teamüller içerisinde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz Türkiye’yi değiştirecek dönüştürecek Türkiye’nin yaralarını saracak Türkiye’nin problemlerine çözüm üretecek iyileştirme gücüne sahibiz. Ülkenin iyi yönetildiğini kimse iddia edemez. Yaşadığımız krizleri hep birlikte ibretle seyrediyoruz iktidarda bizimle birlikte seyrediyor. Maalesef çözüm üretemiyor. Ülkede derinleşen ekonomik kriz ve demokrasi hak ve özgürlükler krizi var. Bütün bunların acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. İnsanlar korkularla bastırılıyor. Türkiye’nin yaralarını hep birlikte hızla sarabiliriz” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Selma Aliye Kavaf, “Bir kişinin bile hayatı kurtulacaksa o sözleşmeye taraf olunmalı ve sözleşmenin şartları yerine getirilmelidir” şeklinde konuştu.

Mülteci göçleri ile ilgili açıklama yapan Kavaf, “ Sınırlar yol geçen hanına dönmüş. Ülkenin güvenliği açısından tehdittir. Ülkemize göç ederek gelmiş bu insanların insani muameleye tabi tutulması gerekir. Devletin öncelikli görevi sınır güvenliğini sağlamak ve göçü kontrol altına almaktır. Hükümet krizlere karşı çözüm üretemiyor” dedi.

Ayrıca ülkedeki oluşan yangınların hükümet tarafından kasıtlı çıkarılması iddialarını yanıtlayan Kavaf, " İddialar ispatlanmalıdır. İddiayı ortaya atanlar ispatlamak durumundadır. Ben bu kadar acımasız bir olay olduğunu düşünmüyorum yüzbinlerce canlı yanarak öldü. Bu kabul edilemez bir durum" ifadelerine yer verdi.

Kavaf, erken seçime gidilerek hükümetin güven tazelemesi gerektiğini mevcut sistemin Türkiye'ye uygun olmadığını ve kurumların ilerleyişini durdurduğunu kaydetti.