AKP Kırklareli İl Başkanı tarafından hazırlanan “Hazreti Muhammed’in nüfus cüzdanı”nın Peygamberimizin yüce şahsiyetini ve hatırasını inciten seviyesiz bir yaklaşım olduğunu belirten İhsan Özkes,  “1400 yıldır bilinen odur ki Hz. Muhammed’in çocukları arasında ‘Tayyip’ ismi yoktur” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, Emekli Müftü, hemşehrimiz İhsan Özkes, AKP Kırklareli İl Başkanı tarafından “Hazreti Muhammed’in nüfus cüzdanı” diye yapılan düzenlemenin büyük saygısızlık olduğunu belirterek, “Zerre kadar Allah korkusu olan, dini siyasete alet etmekten kaçınmalıdır” dedi.
İhsan Özkes, dün TBMM’de yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
“AKP’nin Kırklareli İl Başkanı tarafından hazırlanan ‘Hazreti Muhammed’in nüfus cüzdanı’na Hz. Muhammed’in çocuklarından birinin adı ‘Tayyip’ olarak yazılmıştır. Bu cüzdana il başkanının adı, soyadı ve telefonu yazılmıştır. ‘AK PARTİ’ yazısının üstüne ‘ampul’ yerleştirilerek Kırklareli’nde dağıtılmıştır.
Hz. Muhammed tüm Müslümanların Peygamberidir ve ortak değeridir. Yüce dinimiz İslam da Sevgili Peygamberimiz de evrenseldir.
Sevgili Peygamberimizin reklam ve propaganda malzemesi yapılması başta Hz. Muhammed’e saygısızlıktır. Hazreti Muhammed’in yüce şahsiyetini ve hatırasını inciten, hafifleştiren, basitleştiren seviyesiz bir yaklaşımdır.
1400 yıldır bilinen odur ki Hz. Muhammed’in çocukları arasında ‘Tayyip’ ismi yoktur.
Hz. Muhammed’e hakaret içeren film ve benzeri çirkinliklere karşı dünya çapında tepkilerin - gösterilerin olduğu bir süreçte böyle bir densizliğin yapılması düşündürücüdür.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, hiçbir partinin siyasi vesayetine alınamaz. 1400 yıldır var olan ve kıyamete kadar da tüm dünya Müslümanlarının Peygamberi kalacak Hz. Muhammed, Türkiye’deki 10 yıllık bir partinin küçük şemsiyesi altına hapsedilemez.
Manevi değerlerimizin günlük siyasetin aracı haline gelmesi akıl almaz bir durumdur. Din kimsenin babasının malı değildir. Allah bu yüce dini birileri istismar etsin, siyasi emelleri için kullansın diye göndermemiştir. Zerre kadar Allah korkusu olan herkes din istismarlı siyasetten elini çeksin.”