İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı açıklamasında, “Hani hep söylenir ya tarihi bilirsek bir daha eski hataları yapmayız. Bir başka deyişle ders alınsaydı tekerrür eder miydi?

Evvela tanımlar ve kavramlar üzerinden gidelim; Ensar Ve Muhacir kime denir? Muhacir; dinleri ve inançları uğruna, Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara, Ensar da Mekkeli Müslümanlara yardım eden Medineli Müslümanlara denir. Bu tanım Anadolu coğrafyasında çokça mana bulup karşılık görmüştür. Ülkemize devam eden göç dalgasının olduğu ülkeler Müslümanımdır değil midir? Devletimizin büyüklerinden biz daha mı iyi bileceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız; en son açıklamasında “Talibanın inancıyla bizim inancımız arasında ters bir yan yok” demektedir. Kim Ensar, kim muhacir? Kim gâvur? Kim Müslüman?

Dehşet-i mâziyi getir yâdına; Kimse yetişmez yarın imdadına. Merhametin yok diyelim nefsine. Merhamet etmez misin evlâdına?Yurt dışından Avrupa birliği ülkelerinden mültecilerin ülkemize kontrolsüz girmesi için rüşvet gibi döviz almak, bu dövizi de müteahhitlerle paylaşmak nasıl bir yönetim anlayışıdır.İşte bu nedenlerden dolayı tanımlar ve kavramlar önemli demekteyim, ensarı vakıf yoldaşlığından ibaret sanıp pis yerlerde adıllanma olarak tanımlayanlar; Ensar olacaksanız sığınmacının çocuğunu dilenci, kadınını sokağa düşürmeyeceksin buna ensarcılık denmez ey akp. Gerçi Sansarcılık vakıfcılık derken sapkınlığın adıllandığı yerleri anlıyor ve biliyordunuz” dedi.

Özsaçmacı, “Gelelim hemşerilerimizin derdine bildiğiniz üzere sürekli esnafımızı ziyaret ediyor halkımızın dertlerini dinliyoruz. Geçen günlerde bağkur borcu olduğundan hastanede muayene olamayan bir esnafımız ağlamaklı olarak anlatıyor; “işlerim bozuldu ödemelerimi yapamıyorum ve geçenlerde çok hastalandım borcum olduğundan tedavimi ücretli olarak yapılacağını söylediler o sırada konuşmalarını anlayamadığım, isimlerini telaffuz dahi edemeyeceğim birkaç ecnebi sıra beklemeden bedelsiz olarak tüm tedavilerini yaptırdılar. Evime geldim çocuğumun yüzüne bakamadım saatlerce ağladım hala yüreğim ağlıyor, tarif edemediğim bir mahvoluşu yaşamaktayım, ben ne yapacağım devletim bana sahip çıkmazsa ben nereye giderim.”

Kendini Asr-ı saadette sanıp Ensarı, sansara, Muhaciri ecnebi rüşvetine bağlayan bu düzen vakıfta düzendir. Beşli müteahhite ucuz iş gücü Ak partiye manivela sağlayan bu düzenin çarkını kıracak olan milletin ta kendisidir sevgili hemşerilerim sizlerle birlikte bu bozguncu, yağmacı düzeni yıkacağız” açıklamalarında bulundu.