Kavuncu mesajında, “1449 yıl önce Mekke'de doğarak dünyayı onurlandıran ve 'âlemlere rahmet' olarak gönderildiği ilahi mesajla ilan edilen Sevgili Peygamberimizin (Sav.) doğumu, bütün insanlık için iyilik ve esenlik kapılarını açan eşsiz bir gün olarak tarihe geçmiştir. Mazhar olduğu ilahi vahiy ile karanlığın aydınlığa, zulmün merhamete, dalaletin hidayete, nefretin şefkate, şirkin vahdete, haksızlığın adalete inkılap etmesine vesile olan Sevgili Peygamberimizi, salat-ı selam ve dualar ile her zaman olduğu gibi bu anlamlı günde de anıyoruz” dedi.

“Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz insanı insan yapan bütün güzelliklerin ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir Resulullah’ın hayatı, sadece biz ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Resul-i Ekrem'in ahlakı, tavsiyeleri ve sünnet-i saniyesi, Müslümanlar için dünya ve ahiret saadetinin pusulasıdır” ifadelerine yer veren Kavuncu, “Bütün insanlık için bir yol gösterici, en güzel örnek ve sönmeyen bir nur aydınlığı olarak kurtuluşumuza vesile olacak olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav.)’ in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü içeren Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamberimizin (Sav.) örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır” açıklamalarında bulundu.

Erol Kavuncu, “Allah’ın nizamını âleme hâkim kılmakla mükellef olan âlemlerin efendisi Hz. Muhammet (Sav.) ’in emaneti olan tevhit sancağının bekçiliğini ve İslam’ın sancaktarlığını yapan Türkiye, bu misyonuyla her zaman tüm şer odaklarının hedefinde olmuştur. Fransız Cumhurbaşkanı Macron’ un Dinimizi, Peygamber Efendimizi, değerlerimizi aşağılayan ve İslam’ı terörle ilişkilendiren haddi aşan, aşağılık sözleri nefretlerinin dışa vurumudur. Yine rezil bir paçavra olan Fransız dergisi Charlie Hebdo; dünya lideri, tüm mazlumların umudu, milletimizin aşığı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a aşağılık bir saldırı gerçekleştirmiştir. İstediği gibi at koşturmadıkları coğrafyamızda çaresizlikten gözü dönmüşçesine tüm değerlerimize saldırmaktalar. Bu aşağılık saldırıları şiddetle kınıyor, ıslahlarını, mümkün değilse kahrolmalarını diliyorum.

Rehberimizi anlamak, hayatımıza tatbik etmek ve anlatmak bizleri huzura, mutluluğa ve kurtuluşa götürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle kutlu Nebi’nin (Sav.) doğum yıl dönümünü içinde barındıran Mevlid-i Nebi haftası ve Leyle-i Mevlid Gecemizin hemşehrilerimiz, aziz milletimiz, İslâm alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” dedi.