İYİ Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız yaptığı açıklamada, Rant mı var yandaşcılık mı var çözemedim kendim. Ahilik geleneğinden geldiğim için göz var nizam var cümlesini çok severim. Bizim sanayimizde ustalar şöyle bir baktım mı demirin ortalama maliyetini anında çıkartır” dedi.

Yıdız, “Çorum Belediyesinin Çorum'un 3 ayrı noktada yaptırmış olduğu yöresel ürünlerin teşhir ve satışı için 3 adet prefabrik konut yaptırdı dün dedik bugünde diyoruz Çorum için çakmış olduğunuz çivinin yanında olur yamuk çaktığınız çiviyi de söktürmek için elimizden geleni yaparız. Buradan soruyorum 374 bin TL'ye ihale ettiğiniz prefabrik konutların içeriğinde ne var diye soruyorum? Eğer ki ihale şartnamesinde sadece çaktığınız tabela üzerinde yazan 3 adet prefabrik konut 374 bin TL ise yine birilerine özel ihale mi yapıldı? Buradan hem İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı olarak hem de bir esnaf olarak size soruyorum. Taş çatlasın yaptığınız işin bedeli fazlasıyla hesapladım 174 bin TL ye mal olur” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, “Geriye kalan 200 bin TL ile ne yapacaksınız? Birilerine özel ihale mi yoksa bilmediğimiz bir ayrıntı mı var bu sorunun cevabını alana kadar her zaman hatırlatacağımı bilgilerinize sunarım” dedi.