AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu mesajında, “On bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdeleyicisi Berat Kandiline ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz. Gönülleri aydınlatan nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan Berat; diri bir zihin ve berrak bir gönülle, ibadet ve bağışlanma zemininde Rabbimizle bizleri buluşturan bir yakınlaşmadır” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu düşüncelerini şu şekilde ifade etti;

“Bu gece Allah-ü Teâlâ'nın sonsuz rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, yapılan ibadetlerin kat kat fazlasıyla mükâfatlandırıldığı mukaddes bir gecedir. Bu anlamda hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından biri, tövbe etmenin, Rabbimize yönelip rahmet ve mağfiret dilemenin tam zamanıdır.

Bağışlanmak için eşsiz fırsatlar sunan ve müjdeler barındıran bu gecenin farkına vararak özümüze dönmeli, ümitlerimizi canlandırmalı ve bağışlanmak için dua etmeliyiz. Ebedi hayatta kurtuluş beratını alabilmek için bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade etmeliyiz. Bu sonsuz ikrama karşı Rabbimizin emirlerini yerine getirip, yasaklarından korunmayı düstur edinerek Peygamber efendimize layık ümmet olmanın gayreti içerisinde olmalıyız.

Rabbimizin rahmet ve bereketinden azami derecede istifade etmek temennisiyle, hemşerilerimizin, aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyorum. Bu gecenin insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını temenni ediyorum. Ramazan ayına, her türlü dert, sıkıntı ve günah yüklerimizden arınarak berat etmiş olarak girebilmeyi niyaz ediyorum.”