DEVA Partisi Çorum İl Başkan Yardımcısı Tuğba Gül, Hükümetin sunduğu ‘sözde destek adı altında’ hayatından bezmiş, tarlasını tapanını, traktörü ipotek yada haciz edilmiş çiftçinin, filizlenmeye yüz tutmuş soğan ve patatesini Tarım Bakanlığınca üç kuruşa satın alınarak; fakirliği kadere, geçimi kedere dönüşmüş vatandaşa, sadaka misali dağıtımının basın önünde yapılan iyilik töreni olarak sunuluyor” dedi.

DEVA Partisi Çorum İl Başkan Yardımcısı Tuğba Gül açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

Yapılan işlem hayatından bezmiş tarlası tapanı traktörü, ya ipotekli ya da haciz edilmiş çiftçinin, filizlenmeye yüz tutmuş soğan ve patatesi Tarım Bakanlığınca üç kuruşa satın alınarak; fakirliği kadere geçimi kedere dönüşmüş vatandaşa, sadaka misali dağıtımının basın önünde yapılan iyilik töreni!

Başkan yardımcısı Gül, Gelinen nokta bu ve marifetmiş gibi, birde utanıp sıkılmadan bunu reklam ile gösteriyorsunuz. Ondan sonra bizi kıskanıyorlar, kıskanmasın ne yapsın! Memleketi ve milleti ne hale getirdiniz, yine de ağa da sizsiniz paşa da sizsiniz.

Sizi kıskanmayacakta beni mi kıskanacak!

Derdim çoktur hangisine yanayım! köylünün çiftçinin çaresizliğine mi, tarımın ülkemizde geldiği noktaya mı, vatandaşın soğan patates için ayağa düşmesine mi, yada sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerekliliğini dikte eden dinimizin en faziletli ay olarak bildiğimiz Ramazan ayında yapılan bu duruma mı? Kendi elimizle başa getirdiklerimizin; milleti önce çaresizliğe gark edip sonrasında takındığı sahte ve yapmacık halkı düşünen tavırlarına mı yanayım!Tüm bunların müsebbibi kim? Elbet ki, bizleriz…Az kaldı. Gerçeklerin bir özelliği vardır. O da gün yüzüne çıkmak gibi. Tıpkı 2002 de olduğu gibi.DEVA İktidarında Çiftçi de üretici de değerini bulacaktır.