Tokgöz, “Bugün güzel bir gün, kutlu ve şanlı bir gün. Bugün partimizin kuruluşunun 97.yıl dönümü. Cumhuriyet Halk Partisi'nin temelleri bağımsızlık ateşiyle atıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Samsun'da, Erzurum'da, Sivas'ta, Ankara'da, Sakarya'da, Dumlupınar'da kuruldu. İzmir'in kurtuluşuyla taçlandı” dedi.

“Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında Atatürk tarafından "Halk Fırkası" adıyla kurulan partimizin adının başına 1924'te "Cumhuriyet" eklendi. 1935'teki 4'üncü kurultayda ise bugünkü "Cumhuriyet Halk Partisi" adını aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin kurucusu, Cumhuriyet devrimlerinin ve ideallerinin yılmaz savunucusu oldu ve olmaya devam edecektir” diyen Tokgöz, “Bağımsız bir Cumhuriyetin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi çok partili hayata geçişi sağlayan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren bir partidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, sosyal adaletin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesidir. “Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketin mimarı olmuştur.

Kurucu liderimiz Büyük Önder Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ ve 'Yurtta barış dünyada barış' sözü, partimize gönül veren partimizin ilkelerini benimseyen herkes için bir yol gösterici olmuştur” açıklamasında bulundu.

Tokgöz, “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, ve “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getiren, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyor, partimize emeği geçen her neferimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.