Çorum’da koronavirüs vaka ve vefatlarının olağanüstü yükselmesinin ardından Eski Devlet Hastanesi önüne başlatılan ‘Hastane nöbeti’nin yankıları devam ediyor.

Çorum’da hastanelerinin kapasitelerinin dolmasından dolayı koronavirüs vakalarının Osmancık ve Sungurlu başta olmak üzere ilçelere sevk edilmesinin ardından Hastane nöbetine katılan ve açıklamalarda bulunan Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner’in açıklamalarına Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’dan cevap gelmişti.

Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner’in hastanenin açılması durumunda yapılması gereken tadilatın bir bölümünü karşılayacağını açıklamasının ardından Abdulkadir Şahiner’e cevap veren Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Daha önce böyle bir hastane yapmadıkları için kendisi iyi niyetle 'ben karşılayım demiş. Burada 2 oda, 1 salon yapılmıyor. 50 milyonluk bir yatırım. Bunun için herkes konuşurken lafın nereye gittiğini bilmesi lazım. Ha 50 milyonu karşılayacaksa, devletin kurumlarına getirsin bağışlasın. Yapsınlar. Devlette işler böyle yürümez, bu arkadaşlar da devlette işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenecek” demişti.

AKP’DEN ÖNCE ÜLKE YOKTU ZANNEDİYORLAR

Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a cevap veren İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “mevcut koalisyon, iktidarının sayın milletvekili ve ittifak ortakları suya bumbum derken biz o hastaneyi bitirdik. Çorum’a kazandırılan o hastane sizden önceki iktidar zamanında yapıldı. Dolayısı ile hiç hastane yapmışlıkları var mı derken ülkenin AKP den önce hiç mi olmadığını sanıyor” dedi.

ÖNCE HASTANE, SONRA SİZE DE 3 ODA 1 SALON YAPARIZ

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner’e Ahmet Sami Ceylan tarafından verilen cevabın gayri ciddi olduğunu belirterek, “o hastaneyi Abdulkadir Şahiner yapar üstüne size de 3 oda bir salon yapar” şeklinde konuştu.

ÇORUM İÇİN YAPILAN HER YATIRIMIN YANINDA VE DESTEKÇİSİ OLURUZ

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Güzel memleketimiz, Çorum’umuzda tüm ülkeyi etkisine alan koronavirüs salgını neticesinde hasta sayımızda ve dahi can kayıplarımızın çok üst seviyelere çıkması bizleri sağlık alanında yapılması gerekenlerin bir öneri ve elzem olan eski devlet hastanesinin açılması ile alakalı gerçekleştirdiğimiz hastane nöbeti Çorum halkının sağlığı ile alakalı bir talep olmuştur.

Hiçbir siyasi kaygı düşünmeden ve halkın desteği ile yapılan bu eylem bütün görüşlerin ve farklı düşüncelerin ortak talebiydi. Kamuoyunda bu kıvılcımı biz başlatmamız hasebiyle değişik açıklama ve karşı söylemler siyasi köşe kapmaca şeklinde olması iktidarın ciddiyetini ortaya koymaktadır.

Gerçekleştirilen bu nöbet süreci içeresinde hükümet yetkilileri tarafından hastanenin açılacağı yönünde açıklamalar yapmaları ve heyetlerin gelmesi neticesinde eylemi sonlandırıp kendilerine teşekkür de ettik. Yaptığımız bitirme açıklamalarında nihayet olarak görüşlerimizi de belirtmek siyasi kimliğimiz gereğince olmuştur. Sungurlu Belediyesi Başkanımız Abdulkadir Şahiner’in samimi ve çözüm odaklı açıklamaları iktidar temsilcileri tarafından gayri ciddi olarak cevaplandırılmıştır. Biz geçmişimize de sahip çıkıyoruz o hastane, AKP iktidarından önceki hükümet zamanında o zaman bizimde içerisinde bulunduğumuz partinin bakanı tarafından bitirilmiştir. Belediye Başkanımız bu geçmişi bizzat bilmektedir. O hastanenin kimin zamanında bitirildiği tüm kamuoyunun ve halkımızın hafızasındadır.

Mevcut koalisyon iktidarının Sayın Milletvekili ve ittifak ortakları suya bumbum derken biz o hastaneyi bitirdik. Çorum’a kazandırılan o hastane sizden önceki iktidar zamanında yapıldı. Dolayısı ile hiç hastane yapmışlıkları var mı derken ülkenin AKP’den önce hiç mi olmadığını sanıyor.

Çorum için yapılan her yatırımın yanında ve destekçisi oluruz. Ancak samimi yaklaşımlarda bulunan Sayın Abdulkadir Şahiner’in açıklamalarına gayri ciddi cevap verip mazarrat yaklaşımda bulunan koalisyonun Milletvekilini Çorum halkının takdirine bırakıyoruz.

Açıklamamda da bahsettiğim gibi hastane yapmışlığımız vardır o nedenle o hastaneyi Abdulkadir Şahiner yapar üstüne size de 3 oda bir salon yapar.”