Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu açıklamasında, “Coronavirüsle etkin mücadele, yaygın aşılama çalışmalarıyla kontrol edilebilir hale gelen salgın sürecinin ardından, öğrenci, öğretmen topyekün bir eğitim camiası ve millet olarak hasret ve heyecanla beklediğimiz yeni bir eğitim öğretim yılında, yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bir süredir sessizliğe bürünen okullarımız öğrencilerimizle tekrar hayat bulacak, sınıflarımız, okullarımız geleceğimizin teminatı öğrencilerimizle dolacak, âdeta birer çiçek bahçesine bürünecekler” dedi.

Erol Kavuncu’nun açıklamaları şu şekilde;

“Milli Eğitim Bakanlığımızın kapsamlı bir şekilde planladığı, salgın önlemlerini de üst düzeyde aldığı bu dönem; eğitim ordumuzun neferleri değerli idareci ve öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla salgın kaynaklı eksikliklerin de telafi edileceği verimli bir süreç olacak. Bu süreçte kıymetli velilerimizin öğrencilerimize inanmaları, desteklemeleri; öğretmen ve idarecilerimize güvenmeleri oldukça önemlidir. Eğitimdeki tüm paydaşların katkısıyla bu dönem en iyi şekilde yönetilerek öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmeleri sağlanacaktır.

Millî ve manevî değerlerini özümsemiş, şanlı tarihini bilen, geçmişten ders çıkaran ve geleceğini güvenle inşa edecek gençlerimiz en büyük zenginliğimizdir. Zira onlar Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak en temel güçtür. Bu potansiyelin eğitimiyle ülkemizin geleceği güvence altına alınmış olacaktır. Bu kapsamda çocuklarımızın ve gençlerimizin; kendisine, ülkesine, milletine ve tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmelerini istiyor ve bu amaçla çalışıyoruz.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, onun eğitim düzeyiyle ölçülmektedir. Bu gerçekten hareketle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti iktidarımız öğretmen atamasından, derslik yapımına, ücretsiz ders kitaplarından akıllı tahtalara değin birçok hizmeti ülkemize kazandırmış ve bu alandaki çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir. Bu günümüzün gençleri yarınımızın mimarı ‘Asım’ın Nesli’ için ne yapsak azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle aydınlık geleceğimiz, en büyük servetimiz çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan velilerimizin, ülkemizin her köşesinde büyük fedakârlıklarla hizmet veren öğretmen, idareci, tüm eğitim çalışanlarımızın yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor; sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor, selam ve ve saygılarımı sunuyorum.”