AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “İlk emri ´Oku´ olan bir inancın mensupları olan bizler; kalemin kılıçtan üstün tutulduğu, âlimlerin peygamberlerin varisleri olarak görüldüğü bir medeniyetin mirasçılarıyız. Öğretmenlerimiz, irfan ordusunun neferleri olarak gelecek nesillerimizi yetiştirmekte, değerlerimizi yarınlara aktarmaktadır. Doğrudan milletin geleceği ve kaderiyle ilgili sorumluluğu omuzlayan öğretmenlerimizin; yerini ve önemini içinden geçtiğimiz pandemi dönemi, uzaktan eğitim sürecinde, milletçe bir kez daha tecrübe ettik. Tarihe altın harflerle yazılmış her başarılı bireyin, madde ve mana büyüklüğünün arkasında olan öğretmenlerimizin yerinin, dünyamızdaki gelişmiş hiçbir teknolojik araçla dolduramadığını öğrendik” dedi.

Kavuncu, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken, milli ve manevi değerlerimizin benimsetilmesi, nesilden nesile aktarılması hususunda, fedakârca görev ifa eden öğretmenlerimizin verdiği sıcaklığı, sevgiyi, şefkati, merhameti ve örnekliği insani olmayan hiçbir nesnenin veremeyeceğini maalesef yaşayarak öğrendik. İnşallah en kısa sürede gelecek yerli aşı müjdesiyle millet olarak bu illetten kurtulacak, öğrencilerimiz öğretmenlerine, öğretmenlerimiz de öğrencilerine kavuşacaktır.

“Her şeyin başı eğitim” gerçeğinden hareketle tüm kadim medeniyetlerin varlığını sürdürebilmesi şüphesiz ki eğitime bağlıdır. Beşikte başlayıp mezarda son bulacak olan eğitim sürecine en çok katkısı olanlar da; ailede annelerimiz, okulda öğretmenlerimiz ve toplumda da âlimlerimizdir. Bu nedenle medeniyetimizi ayakta tutacak olan bu üç ana unsura sıkı sıkıya bağlı kalmamız ve sahip çıkmamız elzemdir. "Zira; öğretmenliğin toplumda itibarsızlaştırılması, "gerçek beka meselemiz aile"nin yıkılması için "anneliğin değersizleştirilmesi", ilim ve fikir adamlarının sözünün dinlenmemesi, değer verilmemesi, bir medeniyetin sonunu getirecektir" açıklamalarında bulundu.

“Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde; barışın ve adaletin sembolü olan güçlü Türkiye, 3 kıtada etkin rol oynayarak mazlumlara merhamet, mağdurlara güç ulaştırmaktadır” diye Kavuncu, “ Emin adımlarla 2023 hedefimize ilerlerken 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşabilmek için tek ihtiyacımız; geleceğin mimarı olacak nesilleri; medeniyet köklerimize sıkı sıkıya bağlı, imanlı, edepli, manevi değerlere saygılı, vatan sevgisi taşıyan ve vicdanlı insanlar olarak yetiştirmektir.

Bir meşale gibi toplumları aydınlatan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bir eğitimci olarak, başta görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.