Yapılan açıklamada, “24 Kasım 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği kabul etmesi nedeniyle 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü Kutlanmaya başlanmıştır.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır sözü ile ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken anahtarını da Öğretmenlere vermiştir.
24 Kasım bizleri yetiştiren bugünlere gelmemizi sağlayan saygıdeğer öğretmenlerimizin günüdür, onları minnetle anıyoruz.Öğretmen geleceği aydınlatan bir kandildir. Tohumdan yeşertip inanılmaz bir birey yapan öğretmenlerin üzerimizdeki hakkı çok fazladır” denildi.

Ortak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.Fikri hür, vicdanı hür nesilleri bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimiz yetiştirecektir. Bunun bilincinde olan baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerimize bu nedenle büyük önem vermiştir.Yeni ve çağdaş nesillerin mimarları, öğretmenlerimiz, bizim dört elle sarıldığımız, uğruna mücadeleden hiç geri durmadığımız Cumhuriyetimizin gerçek ve korkusuz mimarları ve koruyucuları sizler vatanı kurtaranları ve yüceltenleri yetiştirenlersiniz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda, cumhuriyetin ışığını yaymaya devam eden tüm öğretmenlerimize inancımız tamdır. Tüm öğretmenlerimiz, yetiştirecekleri yeni nesillerle, yürekleri cumhuriyet ve vatan sevgisiyle dolu, bizleri daha aydınlık daha güzel günlere taşıyacak neferler kazandıracaklardır.Tüm öğretmenlerimize gösterdikleri sabır, paylaştıkları sevgi ve harcadıkları emek için sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

“HER İNSAN BİR EMEKTİR”

Öğretmenin en büyük eseri insandır. Bu eşsiz eseri yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir. Sabır gerek, sevgi gerek, yılların fedakarlığı gerek! O yüzden her insan bir emektir! Bu emekteki en büyük pay da öğretmenlerimizindir.Bugün hem öğretmenlerimiz, hem de eğitim sistemimiz krizde.CHP iktidarında öğretmenlerimiz sorunlarını çözmek için hazırlanan plan ve program hazır.“Öğretmen Meslek Kanunu”nu çıkartacağımıza, 3600 ek göstergeyi vereceğimize, söz verdik.Öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu atanmalıdır, statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir,tüm okulların araç gereç gereksinimlerinin bir an önce tamamlanması gerekmektedir.Taşımalı eğitime son verilerek köy okullarının yeniden açılması,pandemi döneminde öğretmen ve öğrencilerin uzaktan eğitim için gerekli internet ,bilgisayar ve laptop gibi eksiklerinin ivedilikle karşılanması gerekmektedir. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi bir seçim vaadi olmaktan çıkmalı, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir. AKP iktidara geldiğinde 68 bin atanmayan öğretmen vardı. Bugün eğitim fakültesini bitirmiş 700 binin üzerinde öğretmenimiz atanmayı bekliyor. Her yıl 40 binin üzerinde öğretmen daha atanamayan öğretmen ordusuna katılıyor.Bugün 1500 ün üzerinde engelli öğretmen atama bekliyor. CHP iktidarında engelli öğretmenlerimizin atamalarını yaparak engelleri kalkacak, koşulları iyileşecektir.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARINDA BU SORUNLARIN HEPSİ ÇÖZÜLECEKTİR”

21. yüzyıl Türkiye'sinde, son 18 yılda 7 Milli Eğitim Bakanı değişmiş ve her bakan kendi eğitim sistemini uygulamaya koymuşken, eğitimin kalitesi de arzu edilen seviyede değildir ve unutulmamalıdır ki öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunları çözülemez.Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu sorunların hepsi çözülecektir.Başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor ; bütün olumsuz şartlara ve imkansızlıklara rağmen, büyük gayret göstererek ve emek vererek bu kutsal mesleği yerine getiren, ülkenin dört bir yanında geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”