Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın Milli mücadelede düşmana karşı cephede savaşan Türk kadınıyla, lay lay lom gezerken siyasi bir lidere yürü yürü hadi ordan diyen bir kadını aynı cümlede bile ağzına almasını akıllara zarar olarak niteleyen Nazik Bulut, "Sayın Başkanın bu yersiz açıklamasını Çorum kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.

CHP Belediye Meclisi Üyesi Nazik Bulut'un açıklaması şöyle: "Kurtuluş savaşında Batı Cephesi'nde düşmana karşı savaşarak , Anadolu kadınının fedakarlığının, vatan sevgisinin ve cesaretinin öncüsü olan Sakarya ve Başkomutanlık Meydan Muharebeleri’nden sonra kendisine üsteğmen rütbesi verilen, İstiklal madalyası ile ödüllendirilen, "Milli Mücadele'de bir kadın üsteğmen: Kara Fatma"ismiyle adına kitap yazılan,sinema filmi çekilen kahramanlıktan kahramanlığa koşan eşini ve iki oğlunu milli mücadelede şehit veren adını Milli Mücadele dönemine adını altın harflerle yazdırmış Anadolu Türk Kadını Kara Fatma ile 22 yaşındayken 3 aylık bebeğini beşikte bırakıp, "Bu bebeği bana Allah verdi, ona Allah bakar." diyerek mahallesi ve sokağından topladığı kadınlarla, Rus işgaline karşı Erzurum'daki halk direnişinin simgesi hâline gelmiş 93 harbinin sembol isimlerinden Türk tarihine geçmiş ve adına kitap yazılmış cesaret ve kahramanlığın öncüsü olan Nene Hatun; arastada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yaptığı siyasi provokasyonla başka bir deyişle siyasi şovuyla Türk basınını meşgul eden Münire Arıcı, Çorum Belediye Başkanı Dr Halil İbrahim Aşgın tarafından kahraman ilan edildi. Milli mücadelenin kadın kahramanlarıyla eşdeğer görüldü. Malesef başkanın yaptığı açıklama içimi acıttı.Vicdanımı sızlattı.

Milli mücadelede düşmana karşı cephede savaşan Türk kadınıyla, lay lay lom gezerken siyasi bir lidere yürü yürü hadi ordan diyen bir kadını aynı cümlede bile ağzına alman akıllara zarardır sayın başkan.Başkanın bu yersiz açıklamasını Çorum kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

(Sayfamdaki takipçilerden istirhamım ; her ne kadar üslubunu doğru bulmasak da, Belediye Başkanımıza ve açıklamada adı geçen Münire Arıcı'ya hakaret, çirkin bir itham ve yorumda bulunulmamasıdır )