Deva Partisi Çorum İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Cihad Eker yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi ;

"Büyük anlam taşıyan 19 Mayıs, aynı zamanda Atatürk'ün gençliğe verdiği değerin ve Cumhuriyet'in onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir. Deva Partisi olarak, gençlerimizin, Atatürk'ün gösterdiği ilkeler ışığında bu ülkeye sahip çıkacağına inancımız tamdır. Deva'nın hedefi, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Gençlerimizin demokrasiye, özgürlüklere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı bireyler olması hepimizin ortak arzusudur.

Geleceklerine umutla bakabilmeleri için, gençlerimize öğrenim özgürlüğü sağlanmalı, hakları olan eğitim, ekonomik eşitsizlikler nedeniyle hiçbir şekilde engellenmemelidir.

Mesleki ve teknik eğitim yeniden işler hale getirilmeli, çalışan gençlerin yanı sıra, çalışmayan gençlerin de sosyal haklardan yararlanması sağlanmalıdır. Gençlerin gelecekleri, eğitim kurumlarının giriş kapılarındaki sınavlardan çok, eğitim sürecinde ortaya çıkacak eğilim ve yeteneklere göre belirlenmelidir. Gençlerimizin tüm karar alma süreçlerine katılımının ülkemize güç katacağına, yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, büyük önder Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımız'ın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz."