Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş’ı ziyaretinde son zamanlarda muhtarlarla ilgili iddialar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Çorum’da olmadığı süre içinde muhtarları ilgilendiren söylemlerin paylaşıldığını ve bazı iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Milletvekili Ceylan, muhtarlar üzerinden oluşturulan olumsuz durumu kesinlikle tasvip etmediğini kaydetti.
Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin tüm mensuplarının çok büyük bir önem ve değer verdiğinin altını çizen Ceylan, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarları devletin her noktadaki kurumsal temsilcileri olarak gördüklerini vurguladı.

Muhtarların, bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil etmekle birlikte vatandaşların sorunlarıyla da ilgilenerek çözümü konusunda sorumluluk taşıdıklarını dile getiren Ceylan, muhtarların halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü kaydetti.

Çorum’da da hem kendisinin hem de AK Parti’nin tüm teşkilat mensuplarının Muhtarları her zaman baş tacı olarak gördüğünü ifade eden Milletvekili Ceylan, muhtarların devletin özellikle de köylerdeki temsilcileri ve hizmet konusunda da öncüleri olduğunun altını çizdi.

Ceylan,  “Onlar için bir bilgi kargaşalığında bir durum gerçekleşmiş kırıldılarsa haklarını helal etsinler. Tüm Çorum olarak 759 köyü ve tüm bağlılarla birlikte muhtarlarımız ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Meclis üyelerimizde gittikleri yerlerde selamlarımı iletirlerse memnun oluruz. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.