Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu (Çorum HDK) Kadın Konseyi, müftülerin nikah yetkisine karşı imza kampanyası başlatıyor.
Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı büyükşehir yasası kapsamında, il ve ilçe müftülüklerine resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi her kesimden tepki çekti.
Bunlardan biri de yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu (Çorum HDK) Kadın Konseyi oldu.
Çorum HDK Kadın Konseyi Başkanı Yeliz Tunç'un öncülüğünde, 17 Temmuz Pazar günü saat 13.00'de Türkiye genelinde imza kampanyası başlatılacak.
Yeliz Tunç, imza kampanyasıyla, uygulamaya karşı çıkacağını duyurdu.
Konuyla ilgili bilgi veren Çorum HDK Kadın Konseyi Başkanı Yeliz Tunç, "Bu yaşanan süreç bizleri çok üzdü. Başbakan'ın 'müftüler' nikah kıyabilir açıklaması bizlere bu kadar da olmaz dedirtti. Bizler de Çorum HDK kadınları olarak, bu duruma bayrak açıp, "hayır" diyoruz. Kadınlarımızın dışlanmasına ve ikinci sınıf muamelesi görmesine sessiz kalamazdık. Türkiye bir hukuk devletidir... Biz kadınlar da eşit birey ve yurttaşlarız. Bakınız 'müftülerin' nikah kıyması, çok sayıda gayri meşru evlilik ve çocuk gelin olayının yaşanmasına sebep olur. Evlilik müessesi ciddi bir iştir. Ve hukuki bağlamda gerçekleştirilmesi gerekir. Ama müftülüklere verilen evlenme yetkisi, hukuk devletinin yapısına aykırıdır. Bizler, laiklik ilkesine aykırı dini nikahı öne çıkaran uygulamaları asla doğru bulmadık, bulmayacağız da. Kadınların hakkını korumayan ve eve kapatan yasa için pazar günü başlatacağımız imza kampanyasıyla, uyarımızı yapacağız" dedi.