CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Yozgat Milletvekili Ali Keven’in, CHP İl Başkanlığında düzenlediği toplantı sırasında bir açılış ve değerlendirme konuşması yapan Tahtasız, “18 yıldır çözülemeyen tren yolu, havaalanı, güney çevre yolu, Çorum içi trafik sorununun acilen çözülmesi gerekiyor. Yarım kalan tüm tarımsal sulama göletleri, turizm yatırımlarını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çözeceğiz buna söz veriyoruz” dedi.
Çorum’da birçok yatırımın yarım bırakıldığına dikkati çeken Tahtasız, yarım kalan projelerin takipçisi olacaklarını ve milli servetin heba olmasına, kaynakların israf edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.
Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Tokat Milletvekilimiz Kadim Durmaz ve Yozgat Milletvekilimiz Ali Kevenci ile birlikte Organize Sanayi Bölgesindeki KOBİ’leri ziyaret ettik.
Organize Sanayi Bölgesini gezdiğimizde firmaların bir yığın sorunlar altında ezildiğini tespit ettik. Anadolu kaplanlarını tekrar canlandıracağını söyleyen iktidar partisinin il başkanına seslenmek istiyorum: 18 yıldır canlandıramadığınız Anadolu kaplanlarını bugün mü aklınız başınıza geldi? Hâlâ OSB önündeki asfalt sorununu çözmediniz. Lütfen tren yolu geçerken OSB’yi unutmayalım. OSB’nin tren hattına ihtilacı var. Firmaların tren yolu bağlantısı talebi var. Vagonlar işletmenin içine kadar girecek kadar olmalı.
İhracat yapanlar prosedürle uğraşmamalı. Yeni yatırımdan ziyade pandemi döneminde zarar gören KGF kredilerine ulaşamayan firmalara sahip çıkılmalı.
Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü olarak birleştirici, sorun çözücü yerelden bir politika yürütüyoruz.
Çorum’un ve Çorumlunun yararı için; köy köy dolaşıp, ihtiyacı olan tüm köylerimizin, ilçelerimizin sorun ve taleplerini dinliyor çözüm bulmaya çalışıyoruz.
18 yıldır çözülemeyen tren yolu, havaalanı, güney çevre yolu, Çorum içi trafik sorununun acilen çözülmesi gerekiyor.
Yarım kalan tüm tarımsal sulama göletleri, turizm yatırımlarını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çözeceğiz buna söz veriyoruz.
Çorum, komşu iller arasında en fazla ihracat yapan il olmasına rağmen devlet yatırımlarından gerekli desteği alamıyor, projeler tamamlanmıyor.
Çok kısa zaman içerisinde tespit etmiş olduğumuz bazı yarım kalan projelerimiz:
- Dodurga Obruk Dutludere Sulama projesi
- Osmancık Dereboğazı içme suyu ve arıtma tesisi projesi,
- Mecitözü İlçesi Geykoca Köyü tarımsal sulama amaçlı gölet projesi
- Boğazkale Gökyakup Deresi üzerine yapılacak olan tarımsal sulama göleti projesi
- Ortaköy İncesu Kanyonuna yapılacak olan restaurant ve İncesu Kanyonu içerisine yapılacak olan güneş enerjisi aydınlatma projesi,
- Oğuzlar Yağmurderesi göleti projesi,
- Sungurlu Kırankışla Barajı projesi
İstihdamı artırmak için Organize Sanayimize tramvay yolunun biran önce yapımının gerçekleşmesi gerekiyor. İmarda yapılacak değişiklikler için bugünden çalışmaya başlanmalıdır.
Tren yolu geçtiğinde Organize Sanayimize bağlantısı olmalı ve vagonlar fabrikalarımıza girebilecek şekilde düzenlenmeli. OSB’de ihracat işlemi bitirilmelidir.
Ayrıca Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, STK’larımız ve Organize Sanayi yönetimimizle beraber çevre illerdeki iş insanlarımız ziyaret edilerek, Çorum Organize Sanayinde üretim yapmaları için çağırmalı ve kolaylıklar sağlamalıyız.
Altyapı çalışması hazır olan Organize Sanayi Bölgemizi 1 milyon metrekare alanı tesisler ile doldurmalıyız.
Bunun için de Organize Sanayinde altyapı için verilen kredi desteğinin üst yapı için de verilmesini sağlayalım.
Turizmin gelişmesi için Alacahöyük projesi, Boğazkale projeleri, Gölünyazı projesini tamamlayalım. Yörüklü’de ki Hititlerden 600 yıl önceki Hattileri de tanıtalım.
Çorum Belediyesi’nin Çorumluya daha iyi hizmet edebilmesi için yarım kalan hizmet binasını da tamamlayalım. Çorum içi trafik sorununu da birlikte çözelim.
13 ilçe, 2 belde ve 749 köyümüzün içme suyu, kanalizasyon, yol ve tarımsal sulama suyu problemlerini de çözelim.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü olarak birleştirici, sorun çözücü bir politika yürütüyoruz.
Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan Çorum ve Çorumlunun yararına olan tüm projeleri çözmek için Sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla, Milletvekillerimizle, STK başkanlarımız ve İl başkanlarımla beraber bakan ve yetkililerle görüşmeye hazırım.
Halkımız da bizden bunları bekliyor.”
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’da sanayicilerin, üreticilerin sesine kulak veren, sorunların çözümü noktasında girişimlerde bulunup çaba harcayan milletvekilleri Kadim Durmaz ve Ali Keven’e, kendilerine eşlik eden, firmalarında ağırlayan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hayri Şamlı ve tüm sanayicilere teşekkür etti.