İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “AK Parti’nin suni gündem değişikliklerini bir kenara bırakarak Türk Milleti’nin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor. Siyasi irade ortaya tavır koymalı” dedi.

“BİZ BU TOPRAKLARDA ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR ÇİFTÇİLERİYLE KARŞILAŞIYORUZ”

Ayhan Erel yaptığı konuşmada, “İskilip Tosya yolunun bitirilememesi konusunda sıkıntı yaşıyor. Meslek Yüksek Okulu konusunda talepleri var. Bayat Çayı üzerinde sulama barajlarının hizmete alınmasını istiyorlar. Obruk Barajından suyun Çorum’un tarım alanlarına getirilmemesi Çorum açısından oldukça büyük kayıp. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok güçlü Rize ile Erzurum arasındaki dağları delerek sevenleri birbirine kavuşturan Türkiye Cumhuriyeti devleti arzu ederse Obruk Barajı’ndan suyu açacağı tünellerle Çorum Ovası’na, İskilip Ovası’na, Sungurlu Ovası’na çok rahatlıkla getirebilir. Bunun için yerelde siyaset yapan insanların ifadelerini net ortaya koymaları lazım. Çorum’un problemlerini, ilgili makamlara korkmadan çekinmeden iletmeleri lazım. Bu talepler karşılanmayacak talepler değil. Biz bu topraklarda zengin toprakların fakir çiftçileriyle karşılaşıyoruz. Topraklarımız zengin ama çiftçimiz fakir.200 dönüm altında tarım yapan çiftçilerimizin feryatları yürek yakıyor. Bu bağlamda siyasi iradenin tavrını koyması lazım” açıklamasında bulundu.

“18 YILDA BU SORUNLARI ÇÖZEMEYEN AK PARTİ’NİN SORUNLARI ÇÖZECEĞİNİ SÖYLEMESİ İNANDIRICI OLMAYACAKTIR”

Erel, “Son dönemde kamuoyunu meşgul eden bir hukuk reformu gündeme geliyor. Peşinden bir anayasa değişikliği gündeme geliyor. Bizim gezdiğimiz Çorum’da bizden anayasa talep eden yok. Çünkü insanlar aşsızlık ve işsizlikle boğuşuyorlar. Onların gündeminde aş ve işsizlik var. Onların gündeminde çocuklarına ekmek götürme kaygısı var. Bize göre artık uzatmaları oynayan AK Parti’nin suni gündem değişikliklerini bir kenara bırakarak Türk Milleti’nin gerçek gündemine dönmesi lazım. Milletin derdi, problemi nedir tespit etmelidir. Biz Çorum’un problemlerini tespit ettik. Sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız. 18 yılda bu sorunları çözemeyen AK Parti’nin sorunları çözeceğini söylemesi inandırıcı olmayacaktır” dedi.

“ÇİFTÇİNİN DEVLETE BORCU VAR ÖDEYEMİYOR”

İYİ Parti İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş ise,“ Alaca ilçesine ziyaret gerçekleştirdik.Gübre ve tohum fiyatlarındaki artışlar büyük sorun ve teşvikler yetersiz görülüyor. Arazide sulama yetersizliği var ve çiftçinin karnı doymuyor. Çiftçinin devlete borcu var ödeyemiyor. Bu çiftçinin üzerinde büyük sıkıntı. Devletin buna el atması lazım” dedi.

Parti İl Binası’nda yapılan basın toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, İYİ Parti Genel İdare Kuru Üyesi Mümin İnan ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Kadriye Ünler ve partililer katıldı.

Haber: Merve Kayış