CHP Çorum İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, TBMM bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Engin Altay’ın “Millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor” sözlerine “Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller” karşılığı veren AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’i kullandığı sözlerin kabul edilemez olduğunu ifade ederek esefle kınadığını söyledi.

SARAY DÜZENİNİN GELDİĞİ NOKTA BUDUR!

CHP Çorum İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, "Saray düzenin geldiği nokta budur! Milleti kuru ekmeğe kendilerini saraylara layık gören bu anlayışı ilk seçimde yıkacak, yurttaşlarımızı ve ülkemizi saray rejiminden kurtaracağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, TBMM Genel Kurulunda ekonomik krizin etkilerini anlatırken kullandığı, “Millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor” sözlerine AKP sıralarından Denizli Milletvekili Şahin Tin “O zaman aç değiller” cevabı vermişti. Tin’in bu sözleri üzerine Altay, “Bu tutanağı alacağım bak, göreceksin milletten özür dileyeceksin” ifadesini kullandı.

HALKTAN UZAK BURJUVA SİYASETİ KABUL EDİLEMEZ

İlhami Türksal, "AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin'in söylediği sözler halktan uzak saray siyasetinin örneğidir. Biz bu Burjuva siyaseti Osmanlı döneminden de biliyoruz. Bu ülkede tek açlıkları doymayan kendileri. Ruhları aç, gözleri aç. Ne yapsalar ne yeseler doymuyorlar! Ülkeyi yediler yine doymadılar.

Bu söylem özür ile affedilemez bu sözde milletin vekilinin derhal istifa edip, milletin meclisine bir daha girmemelidir. Bu sözler iktidar yozlaşmasının en büyük kanıtıdır. Halktan üstün olduklarını gördüklerinin en büyük kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

AKP VATANDAŞI AÇLIĞI MAHKUM EDİYOR

İlhami Türksal, "Umursamıyorlar arkadaşlar. 22.000 TL maaş alan ve 3.5 Milyon Dolarlık raf ihalesi alan Şahin Tin doğal olarak halkın kuru ekmek yemesini umursamıyor. Refah içinde yaşayanlar, çöpte yatan amcayı, simit tezgahı alınan çocuğu ya da avucuna iş aş yazarak intihar eden abimizi umursamıyor. Bunun özrü olmaz artık. İçinin pisliği döküldü bir kere ağzından. Yapılması gereken belli. Halkıyla dalga geçen milletvekilli mi olur? Millete kuru ekmeği reva gören herkesin pişman olacağı günleri çok yakında göreceğiz" diye konuştu.