MHP, Ankara’da haftasonu iki ayrı kurultay düzenledi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Cumhuriyete Yüzyıllık Yemin, Ülküye Ömürlük Sadakat” temalı “Türk Gençliği Büyük Kurultayı” geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. MHP Genel Merkezi’nin düzenlediği “Türkiye’nin Asli Gücü Analar-Bacılar Kurultayı” ise Pazar günü Ankara ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de katıldığı iki kurultaya MHP ile Ülkü Ocakları’nın Çorum İl, İlçe, Merkez İlçe teşkilatları ile üyeleri büyük bir katılım sağladı.

Çorumlu kadınların da büyük ilgi gösterdiği kurultaya MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, MHP Merkez İlçe Başkanı Reşit Büzkaya, İl Başkan Yardımcısı Yasemin Ekmen Lek, Belediye Meclis Üyesi Hatun Çürük, Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik ile ilimizden yüzlerce ülkücü katıldı.

MHP Çorum İl Teşkilatı da kurultay büyük bir çoğunlukla katılım sağlayarak adeta kurultayda gövde gösterisi yaptı. Kurultayın açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, “Kadın yüreğinde ilmek ilmek işlenen her motif aynı zamanda bir hikaye anlatıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadınları Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacılar Kurultayı’nda buluşuyor” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayda emeği geçenlere teşekkür etti. Devlet Bahçeli, 3 Eylül 2019'da bir grup annenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde oturma eylemi başlattığını, bu protestonun dalgalar halinde İzmir, Van, Hakkari, Şırnak, Muş ve Almanya'ya kadar yayıldığını söyledi.

Bahçeli, HDP'yi meşru görmenin analara hakaret, bacılara hürmetsiz, şehitlere ve gazilere ise hıyanet olduğunu belirterek, “HDP'nin kapatılması, anaların yüreklerine su serpecektir. HDP'nin kapatılması anaların ümitlerini yeşertecek, derin bir nefes aldıracaktır. Dökülmüş şehit kanlarının yerde kalmaması için PKK'nın HDP isimli ayağı kırılmalıdır” dedi.

Kurultay hakkında bilgi veren MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, kurultayı büyük bir coşku içerisinde tamamladıklarını söyledi. Kurultaya katılım sağlayan ve katılımda emeği geçen herkese teşekkür eden Karapıçak, “Kurultayımıza katılımın organizasyonunda yer alan başta İl Başkan Yardımcımız Sayın Yasemin Ekmen Lek Hanımefendi olmak üzere, Bayan İlçe Teşkilat Yöneticilerimize, Belediye Meclis Üyemiz Hatun Çürük hanımefendi ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞBUĞ’A ZİYARET

Kurultay sonrasında MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak ve Çorum heyeti Beştepe’de bulunan “Başbuğ” lakabı ile anılan MHP’nin kurucu lideri Alpaslan Türkeş’in anıt mezarına ziyarette bulunarak dualarla yâd ettiler.