Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Uzm. Dr. Vahit Demiran, görevinden istifa etti.
Sitem dolu bir açıklama ile birlikte istifa ettiğini bildiren Demiran, birlikte yola çıktıkları dostlarının vefasızlığından ve dik durmamasından yakındı.
Demiran, “insanlara kırılabiliriz ancak davamıza küsmemiz ve Milliyetçi Hareket’ten kopmamız asla söz konusu değildir. Allah’tan başka kimseden zerre kadar korkumuz yoktur. Kimse bizi yolumuzdan çeviremez ancak dostlarımızın vefasızlığını kabullenmemiz de mümkün değildir” dedi.
Demiran, istifasının nedeninin kendisine yapılan saldırılar değil, bu saldırılara karşı yeterli duruşun gösterilmemesinden kaynaklandığını bildirdi.
Vahit Demiran’ın istifa açıklaması şu şekilde:
“Mensubu olmaktan şeref duyduğum MHP Çorum İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Bundan sonra da  partimin bir üyesi, neferi olarak hizmet etmeye devam edeceğim.
İnsanlara kırılabiliriz; ancak davamıza küsmemiz ve Milliyetçi Hareket’ten kopmamız asla söz konusu değildir. 
Göreve geldiğim ilk gün; çok güzel projelerimiz olduğunu ifade etmiş ve asla mevki makam peşinde olmadığımı söylemiştim. Amacım partiyi kurumsallaştırmak, genç ve dinamik bir ekibe bırakarak görevimi tamamlamaktı. 
Ancak göreve başladığım ilk günden beri, sözlü, yazılı, fiili saldırılara maruz kaldım. Ne yazık ki, bu saldırılara karşı duruş sergilemesi gerekenler, benim kendilerinden beklediğim duruşu sergilememişlerdir. Bütün bunlara rağmen, istifa etmemin doğru olmayacağı düşüncesi ile, il kongresine kadar sabretmeye çalışsam da; 11/12/2014 tarihinde yaşadığımız bir olayda, yine yeterli duruşun gösterilmemesi nedeni ile istemeyerek de olsa istifa kararı almış bulunuyorum. Tepkimin nedeni yapılan saldırılar değil, bunlara karşı duyarlı olunmamasıdır.  Allah’tan (cc) başka kimseden zerre kadar korkumuz yoktur. Kimse bizi yolumuzdan çeviremez ancak dostlarımızın vefasızlığını kabullenmemiz mümkün değildir.
Başkanlığım döneminde şunu yaptım, bunu yaptım demiyorum. Ne yaptımsa inandığım davam için, Türk milliyetçiliğine hizmet için yaptım. Maalesef yapmak istediklerimi gerçekleştirecek ortam olmadığı için yapamadıklarımdan dolayı üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum.
12 Aralık 2014 tarihi itibari ile istifa dilekçemi MHP Genel Merkezi’ne göndermiş bulunuyorum. Bundan sonra göreve devam edecek arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Göreve geldiğim ilk günden beri çalışmalarımızda desteklerini gördüğüm il ve ilçe yönetimlerindeki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”