Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum'a gelen Geylan'a MHP ziyareti sırasında, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın ve Yönetimi, İlçe temsilcileri eşlik etti.

Ziyarette Çorum'un eğitim ve öğretimin sorunları ve çözümleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Geylan, "1946 yılında çok partili hayata geçmiş olan Türk siyasi hayatı çok badireler atlatarak bugünlere geldi. Türk demokrasi tarihinin en önemli parçalarından olan Milliyetçi Hareket Partisi de yarım asırlık birikim ve tecrübesiyle demokrasimizin yapı taşlarındandır" dedi.

Geylan, bir yılı aşkın süredir salgının hayatın her alanını olumsuz etkilediğini söyledi.

Geylan, öğrencileri okullarıyla buluşturmak için herkesin sorumluluk üstlenip Kovid-19 tedbirlerine uyması gerektiğini belirtti.

Eğitim ve öğretimin bir milletin geleceğini aydınlatan meşale olduğuna vurgu yapan Karapıçak, "İlim ve irfan yolunu açan, akıl ve ahlak yordamını gösteren kaynaktır. Eğitim, huzur ve kardeşliğin sigortasıdır" dedi.

Türk Eğitim- Sen camiasından övgüyle bahseden Karapıçak, "Eğitimin önemine bilinçle yaklaşan, Eğitim çalışanlarının haklarını hassasiyetle koruyup kollayan, liyakati ön planda tutarak ekonomik ve sosyal haklarını savunan sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karapıçak, "Türk Eğitim-Sen mensuplarına Teşkilatımıza yapmış oldukları nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.