İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantıları olaylı başladı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in Atatürk ve Kemalistlerle ilgili sözleri mecliste tartışma yarattı.

Meclis, Osman Günay başkanlığında İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde toplandı. Toplantıda gündeme alınan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri öncesinde CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in Atatürk ve Kemalistlerle ilgili sözlerine tepki göstermek amacıyla bir konuşma yaptı.

Bu sırada AK Partili Meclis Üyesi Arif Çamiçi, Bek’in sözünü keserek, “Burası Belediye Meclisi değil” diyerek tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek de “Biz İl Genel Meclis Üyesiyiz” diyerek karşılık verdi.

Bu sırada araya giren İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay da tarafların söz alıp konuşmaları gerektiğini hatırlattı. Günay, “Meclisimize yakışır bir konuşma yapalım” dedi.

Çorum’u ilgilendiren bir olay olduğunu dile getiren Yıldız Bek ise konuşmasına devam etti.

Cumhuriyeti ve Atatürk’ü herkesin sevdiğini kaydeden İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay da, “Cumhuriyeti herkes seviyor. Cumhuriyet hepimizin ortak paydasıdır. Bunu sevmiyorum diyen olmaz. Atatürk’ü de hepimiz seviyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Uysal ise, “AK Parti grubumuz adına bu konuşmanın yakışık olmadığını, hiçbir arkadaşımızın o cümleleri savunmadığını söylemiş olalım. Cumhuriyet hepimizin, Türkiye hepimizin. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız” şeklinde konuştu.