Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, bir buçuk ay önce meclis toplantısında gündeme getirdikleri; pandemi sürecince zor günler yaşayan minibüsçü, taksici ve servisçi esnafına yönelik destek teklifinin AKP’li üyelerin oylarıyla reddedildiğini, aynı teklifin bugün Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından kamuoyuna müjdelendiğini bildirerek, “Duygularımıza geç de olsa tercüman olan belediye başkanına CHP Meclis grubu olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP tarafından verilen önergelerin faydalı dahi olsa AKP grubu tarafından reddedildiğine işaret eden Yılmaz, “Allah AŞGIN’a artık lüzumsuz kapris ve kibiri bırakalım. Önemli olan insanımızın huzur ve mutluluğu” ifadesini kullandı.

Tuncay Yılmaz’ın konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

“Sayın Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Temmuz ayı Belediye Meclisinde CHP Meclis grubu olarak yapmış olduğumuz pandemi nedeniyle zor günlerden geçen minibüsçü, taksici ve servisçi kardeşlerimize yönelik destek teklifimizi işlerinin yoğunluğu nedeniyle 1,5 ay sonra gerçekleştirme kararı aldı.

Güzel şeyleri CHP teklif etmese daha güzel olacak ama ne yapalım biz insanımızın sıkıntılarına kayıtsız kalamıyoruz. İstiyoruz ki vatandaşımızın bir sıkıntısı varsa 1,5 ay ertelenmesin hemen çözülsün.

Allah Aşkına artık lüzumsuz kapris ve kibiri bırakalım. Önemli olan insanımızın huzur ve mutluluğu. Bizim için kimin söylediğinin bir önemi yok. Duygularımıza geç de olsa tercüman olan belediye başkanına CHP Meclis grubu olarak teşekkür ediyoruz.”