Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Çorum ve ülke gündemini değerlendirdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında adalet vurgusu yaparak, “ Peygamberimiz, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ demiştir. Sözüm söz adaleti yerine getireceğim. Evine ekmek götüren kimseyi bizim partimizden değil diye işten atamazsınız. O insanlar evine ekmek götürmek zorunda” dedi.

Mülteciler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “ Eğer sizlerin oyuyla iktidar olursak, Suriyelileri davulla zurnayla ülkelerine göndereceğim. Onlarda ülkelerinde huzurla yaşamak ister. Ortadoğu’da huzuru sağlayacağız. Türkiye sığınmacı, göçmen ambarı değil” açıklamalarında bulundu.

Mülteciler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal'in hayatı savaşlarla geçmiş. Bu insanlar yurtta sulh barış cihanda barış demişler. Bütün komşularımızla ilişkilerimiz gayet iyiydi. Sanayici ve esnafımızın işi iyiydi. Sınır boylarında otellerde yer bulunamazdı. Niye kavga ettik. Allah’ın bir kulu çıksın söylesin. Hadi Suriye ile kavga ettik. Hadi mısırla niye kavga ettik. Mısırla ortak tarihimiz var. Bizim iş adamlarımız oraya gitmeli fabrikalar kurmalı. Bunları yapmalıyız. Kavganın kime faydası oldu. Biz kaybettik. Emevi caminde namaz kılacaktık. 3 600 bin Suriyeli geldi. Şimdi Afganlar geliyor. Suriyeli ve Afganlara kızmıyorum. Onları Türkiye'ye getirene kızıyorum. Kavgayı başlatana kızalım. Sen kapıyı açarsan Suriyelide gelir Afganlıda gelir. Ben o Suriyelileri davulla zurnayla ülkelerine göndereceğim. Önce bükelçilikleri açacağız karşılıklı. Oturup anlaşacağız. Suriyelilerin okulunu köprüsünü yolunu bizim müteahhitler yapacak Avrupa fonlarıyla. Bizim iş adamlarına gidin orda fabrika kurun diyeceğiz. Bunlar olduğunda davulla zurnayla giderler. Bizim ülkeye hafta sonu tatile gelecek eğlenmeye gelecek başım üstüne gel. Buda yetmez. Oturup Esat'la anlaşmamız lazım. Türkiye'den gelen Suriyelilerin birisinin bile burnu bile kanamayacak. Kimse bir ülkede asgari ücretin altında çalışmak istemez. Bir evde üç hane yaşamak istemez. Biz bunu düzeltiyoruz. İnsanlar birbirlerini Allah Allah diye öldürüyordu. Bu insanlar nereye gidecek. Gelmesinler istiyorsunuz evini barkını yapacak yatırım yapacaksınız o zaman gelmezler. Her şey mümkün. Şimdi de Afganistan'a gitmek istiyorlar. Ne işin var Afganistan'da? Türkiye göçmen ambarı değil sığınmacı ambarı değil. Erdoğan açıklama yapıyor. Finansmanı iyi yönettiğimiz için mülteci almaya devam edeceğiz diyor. Kıyameti kopardık. Parti sözcüsü açıklama yaptı bir tek mülteci bile almayacağız dedi. Dış politika milli olmak zorunda. Alınan dış politika kararları bir kişi tarafından alınıyor. Olacak iş mi? Koskoca dış işleri bakanlığı bir tarafa itildi" şeklinde konuştu.