Çorum Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Tuncay Yılmaz’ın yaptığı konuşmanın ardından bir açıklama yaptı.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun ziyareti esnasında “Çocuğuma dokunma yürü yürü ifadelerini kullanan Münevver Arıcı’ya Milli Mücadele kahramanları Nene Hatun ve Kara Fatma’ya benzetti.

Aşgın açıklamasında, Misafirperverlik denilince Sayın Kılıçdaroğlu bir muhalefet lideridir. Şehrimize gelip her yeri gezebilir. Talebi oldu belediyemizden Yunus Emre Parkı’nda gençlerle buluşulacak aydınlatma hususunda yardım istendi biz de yerine getirdik. Belediye olarak misafirperverlik hususunda her şeyi yaptık.

Bir ablamız karşılaşıyor ablamız anlık refleksle “Çocuklarıma dokunma yürü git” diyor. Burada bir hakaret ve aşağılama yok. Sonrasında ablamızda sorulduğunda HADEP ve PKK ile kol kola gezdiklerini ve Selahattin Demirtaş’a düzdükleri methiyeleri hatırladım diyor. Şehitlerimizi ve gazilerimizi hatırladım. Anlık olarak çocuğuma dokunma git dedim diyor. Orada bir aşağılama yok” dedi.

Çorum Olayları Anma Töreni’nden bir fotoğraf gösteren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bizim bir HADEP Milletvekilimiz varda bizim mi haberimiz yok. HADEP’li bir milletvekili Çorum Olaylarını anmaya gelecekmiş. Biz acımızı kendimiz anarız. PKK ile birlikte yürüyenlere bu şehirde izin yok. Bütün bunlara rağmen kardeşlik diyoruz ya Kadeş Barış Meydanı’nı kirletti bu adamlar. Biz bu meydana bu ismi HADEP ve PKK’lılar gelsin de güya barış naraları atsın diye vermedik. HDP Milletvekili Zeynel Özer ve CHP Meclis Üyesi Ahmet Özdel aynı kürsüden unutmadık, unutturmayacağız diye konuşuyor. Evet biz de unutmadık, unutturmayacağız. Şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmadık unutturmayacağız. Ablamız hangi saygısızlığı yapmış. Kadıncağız aynı Nene Hatun gibi Kara Fatma gibi kadıncağızın aklına HADEP gelmiş. Anadolu’nun edebiyle çocuklarıma dokunma yürü demiş. Kim kiminle yol yürüyor görülecek. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya izin vermeyeceğiz. Meclis üyeniz HADEP’le unutmadık, unutmayacağız diyeceksiniz. Bizim Kadeş Barış Meydanı ismini verdiğimiz yeri kirleteceksiniz. Biz bütün bunlara susacağız. Sonra kardeşlik ve barışın timsali hadi oradan! Oradaki kadın yanlış bir iş yapmamıştır” açıklamasında bulundu.

“ÖNCE KENDİNİZE BAKACAKSINIZ”

Erol Kavuncu’nun paylaşımı hakkında konuşan Başkan Aşgın, “ Doğrudur, yanlıştır eleştirilebilir. Sayın Milletvekilimizin bu açıklamaları rencide etmiştir bizi üzmüştür, kınıyoruz diyebilirsiniz. Tuncay Yılmaz açıklamalarında yok tecavüz, yok şu yok bu. Bir kere siz bir yere taş atıyorsanız kendinize bakacaksınız. Açıklamanız net olsun. Diyeceksiniz ki kınıyoruz. Tamam. Ama tecavüzdü derseniz size kendi teşkilatlarınızı hatırlatırız. CHP’nin bu konuda geçmişi karadır. Üzülerek söylüyorum insanın olduğu her yerde bu durumlar yaşanıyor. Erol Kavuncu vekil size göre uygun değildir. Eyvallah. göre de uygun olmayabilir. Eyvallah. Açıklamanızı ona göre yaparsınız. Siz tecavüz deseniz, taciz derseniz biz de bu fotoğrafı gösteririz” şeklinde konuştu.