Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp, Gazi Sayılmayanlar Derneği Çorum Şubesi üyeleri MHP Çorum İl Başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulundu.Ziyarete Dernek Yöneticilerinden, Yakup Babaoğlu, Yücel Karataş, İsmail Göksu, Servet Palaz katıldı.

Ziyaret sırasında konuşan Karapıçak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre terör saldırıları sonucu yaralanıp, yüzde 40'ın altında maluliyeti (sakatlık) bulunan görevlilerin gazi olarak kabul edilmediğini belirtti.

Bu düzenleme nedeniyle yaklaşık 20 bin kişinin yasal olarak gazi kabul edilmediğinden, sosyal hak ve yardımlardan faydalanamadığını hatırlatan Karapıçak, bu mağduriyetlerin giderilmesi için Genel Başkanları Bahçeli'nin talimatıyla MHP Genel Başkanı Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "malul sayılmayan" gazilerin haklarını alabilmesi için 8 Nisan tarihinde TBMM'ye kanun teklifi sunulduğunu kaydetti.

"Kahramanlarımızın derdi bizim derdimizdir" diyen Karapıçak,"Rabb'im Vatan ve Milleti için mücadele veren tüm kahramanlarımızdan razı olsun. Sağ olsunlar var olsunlar" dedi.

Dernek yöneticileri, konunun meclise taşınması talimatını veren Genel Başkan Devlet Bahçeli ve kanun teklifini TBMM' ye sunan Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter için MHP İl Başkanı Agah Karapıçak'a teşekkür etti.