Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü, Çorum Barosu ve ilgili diğer kurumların katılımı ile etkinliklerin ilki dün saat 11.00’de AHL Park AVM önündeki buluşma ile başladı.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban ile çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte saat 11.30’da ise kadınların yaptıkları el emeği göz nuru eserlerin sergilenerek satışının yapıldığı stantların açılışı gerçekleşti. Turuncu temalı etkinliklerin dikkat çektiği etkinlikte Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin standı da açılarak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili afişlerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Dünyada ve ülkemizde artık kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olarak kabul edildiğini kaydeden İl Müdürü Çoban, “25 Kasım’da bu kapsamda dünya genelinde bir çok etkinlikler düzenleniyor. İlimizde de konu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırma adına çeşitli etkinlikler planlandı. Türkiye giderek artan oranda kadınların ayrımcılığa ve şiddete uğramadan yaşam hakkını güvence altına almaktadır. Bu yönde bir çok yasal düzenleme yapılmış ve yapılmaktadır” dedi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bugün ise saat 10.00’da Sarmaşa Köyü’nde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü fidan dikimi etkinliği yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluş personeli ve Çorum Özel Bakım Merkezi engelli kadınlar etkinlikte 250 fidanı toprakla buluşturacak. Etkinlikler kapsamında yarın saat 14.00’de İl Jandarma Komutanlığı Bedelli askerlere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verilirken, 28 Kasım günü saat 10.00’da ise Boğazkale İlçesi Lise Konferans Salonu’nda Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği protokolü gereğince tarımda çalışan kadınlara yönelik eğitim semineri düzenleneceği vurgulandı.