MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı, “İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray Cumhuriyet Gazetesi’nin “Diyanetin 29 Ekim’de Atatürk yok” twitine cevaben “Bu Arkadaş nereli? İskilipli mi?” gibi kastı aşan bir twit atmıştır. Daha vahimi bir sonraki twitinde “Bazı kendini bilmezler İskilipleri kışkırtıyormuş. Boşa çaba… Bizim neyi ve kimi kast ettiğimizi herkes anlamıştır. İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir. Onlardan da aldığım çok sayıda destek mesajı vardır” diye ikinci bir twit atmıştır" dedi.

MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

ALICI; SABRIMIZLA OYNUYORSUNUZ

Milliyetçi Hareket Partisi İskilip İlçe Başkanlığı olarak sayın? Danışman Çıray’a sormak isteriz ki “Siz bizim aklımızla mı oynuyorsunuz? Yok sayın danışman sabrımızla oynuyorsunuz.”

İSKİLİPLİ’LER HER ZAMAN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLIDIR

Sayın Danışman İlk twitinizde “Nereli” sorusunu sormuşsunuz. Nereli dendiğinde bir yer bir mekan tanımlanır. O yer ve mekan; Anadolu Türk Tarihinin her döneminde ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olmuş, mili ve manevi değerlere bağlı Türk insanının yaşadığı bir ilçeyi yani İskilip’i ve İskiliplileri tanımlarsınız.

Şimdi anladınız mı İskilip neresi?

Atatürk’e, ilkelerine ve Cumhuriyete bağlı bu kadim ilçeden çok sayıda ilim adamı yetişmiş vatanına ve milletine hizmetler vermişlerdir.

Çok daha anlaşılmayanı niye atıldığı az çok tahmin edilen (aklınca siyasi ayar yapacak) özrü kabahatinden büyük ikinci twittir. Kimi kast ettiği belli imiş. Kastınız bellidir. Nereli sorusunun cevabı olan İskilip ve dolayısıyla İskilip doğumlular. Çünkü kullandığınız sıfat kastı aşmıştır. Ayrıca çok merak uyandıran bir ifade ile de kendini temize çıkarma kaygısında olduğunuz “İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir. Onlardan da aldığım çok sayıda destek mesajı vardır” ifadelerinden anlaşılmaktadır.

Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi İskilip teşkilatı olarak soruyoruz:

Size destek mesajı atanlar İskilipli midir?

Partinizin İskilip Teşkilatlıda sizle aynı düşünceyi taşımakta mıdırlar?

Ortaklarınızdan Cumhuriyet Halk Partisi İskilip Teşkilatı da size destek mesajı atanlardan mıdır?

Biliyoruz ki; siz cevap yazmayacaksınız. Ama gerek İyi Parti ve gerekse CHP teşkilatları sizi kınamadıkları sürece biz cevabımızı almış olacağız.

Tüm İskilip halkına ve ülkemizin farklı yerlerinde ikamet eden İskilipli hemşehrime duyurulur” dedi.