Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, “Bizler bu sürecin tüm Çorumlu işveren ve işçilere örnek olacak şekilde aklı selim ve uzlaşı ile çözüleceğine inanıyoruz. İktidar partisinin vekillerinin devreye girmesini ve çözüm ortağı olmalarını talep ediyoruz” dedi.

Vargeloğlu, açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Çorum'da faaliyet gösteren Ekmekçioğulları isimli işyerinde anayasal hak olan sendika faaliyetleri sebebiyle iş akdi feshedilen işçiler ile Deva Partisi Çorum İl Yönetimi olarak bir araya geldik. İşçi arkadaşlarımızdan olayın oluşumu, talep ve temennilerini dinledik. Anayasal bir hak olan sendika üyesi olmanın engellenmesinin hukuk düzeninde yeri olmadığını dile getirdik.

Daha önce defalarca dile getirdiğimiz gibi biz her zaman Çorum'un Çorumlunun yanındayız. Hiçbir Çorumlu işverenin sıkıntıya girmesini istemeyiz, istihdama katkı sağlayan herkesin öncelikle yardımcısı ve destekçisi bizleriz. İşçisiz işveren, işverensiz işçi olmaz. Özellikle bu konu Çorumlu olarak ortak paydamız. Ancak hiçbir işçi arkadaşımızın, pandeminin ortasında, işe son verme yasağının bulunduğu bu dönemde ve kış ortasında işsiz kalmasına razı olamayız. Bizler bu sürecin tüm Çorumlu işveren ve işçilere örnek olacak şekilde aklı selim ve uzlaşı ile çözüleceğine inanıyoruz. İktidar partisinin vekillerinin devreye girmesini ve çözüm ortağı olmalarını talep ederiz. Birlikte olursak bizler ve tüm Çorum'un kazanacağını düşünmekteyiz.”