İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması hususunda bir değerlendirme yapan BBP Çorum İl Başkanı Şakir Yıldırım kadınlarımızı korumaya yönelik alınacak önlemlerin yöntemlerini kültürü bizden bağımsız batıdan değil, dinimizden ve Türk Töresi'nden almamız gerektiğinin altını çizdi.

BBP Çorum İl Başkanı Şakir Yıldırım’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden tek taraflı ayrıldı. 2011 yılında Ak Parti Hükümeti tarafından imzalanan 2012 yılında onaylanan İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamasi ile kaldırıldı.

Ortada rakamsal gerçekler var. İstanbul Sözleşmesi 2012 yılında yürürlüğe girdikten sonra diğer suç tiplerinden çok daha fazla bir şekilde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri arttı. Türk kadınını koruma gerekçesi ile getirilen sözleşme Türk kadınını maalesef öldürdü, koruyamadı.

Bunun yanında cinsiyetsizliği, sapkın ilişkileri, evlilik dışı birliktelikleri ve devam eden evliliklerdeki sıradan sorunlar yüzünden 10 binlerce yuvanın yıkılmasına sebep olan bu sözleşme nihayet kaldırıldı.

Kadınlarımızı korumaya yönelik alınacak önlemlerin yöntemlerini kültürü bizden bağımsız batıdan değil dinimizden ve Türk Töresi'nden alacağımız yeni önlemler bir an önce hayata geçirilerek İstanbul Sözleşmesi gerekçesi ile hazırlanmış olan başta 6284 Sayılı Kanun ve yönetmelikler, genelgeler bir an evvel milli benliğimiz esas alınarak yeniden düzenlenmelidir.