Ceylan, Türkiye gibi Çorum’un da sanayisi ve ekonomisiyle sürekli geliştiğini ve büyüdüğünü vurguladı.

Bu kadar işyerleri yapılmasının da bunun en güzel örneği olduğuna işaret eden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Biz insanımızın değerini bilip, yardım etmeye çalışırken bir takım dış mihraklar fırsattan istifade ederek yine ekonomimize saldırdılar” dedi.

İngiltere’den 3 bankanın yaptığı girişimin Cumhurbaşkanlığı sistemiyle açığa çıkarıldığını belirterek yeni sisteminin öneminden bahseden Milletvekili Ceylan, Koronavirüs salgını döneminde yerelde de Belediye Başkanı ve İl Başkanının istişarede bulunarak gerekli çalışmaları yaptığını dile getirdi. Ceylan, “Bu süreçte kimin başı sıkışmışsa gerekli yardım yapıldı. 82 Milyondan fazla merkezi hükümetten kentimize destekler sağlandı. Belediyemizin de yaptığı destek 15 milyon TL’dir. 50 milyon TL’de esnafa kredi sağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Sanayi Sitesi’ne yeni yolların açıldığını kaydeden Milletvekili Ceylan, açılan yollarla birlikte trafiğin de rahatlayacağını ifade etti.

Ceylan, sanayi sitesine 2. İtfaiyenin kazandırılmasını da Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan talep etti. Ceylan, yapılacak ikinci istasyon ile birlikte yangına 2-3 dakika içerisinde itfaiyenin ulaşacağını vurguladı.

Çorum’da 463 işyerinin sahibi olan esnafa, 25 milyon kredinin Halk Bankası Bölge Müdürlüğü tarafından sağlandığını açıklayan Milletvekili Ceylan, “Türkiye kaos yaşamazsa, dünyanın en büyük 10 ülkesi içine girerse hepimiz bundan faydalanacağız. Çorum’un 530 bini bundan faydalanacak. Ekonomi sıkıntı yaşayınca hepimiz bundan etkilenmeyecek miyiz. Biz dışardakilerle mücadele ediyoruz, ama bu içimizdeki İrlandalıların derdi ne? anlamıyorum. Bırakıp da biz milletimize hizmet edelim. Destek olmuyorsunuz, bari köstek olmayın” diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarlara da sesleyen Ceylan, “Siz bize sandıkta sahip çıkacaksınız, biz de sizlere her türlü konuda yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.