DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, "Cumhurbaşkanı, 19 yıllık iktidarın yorgunluğu ve tükenmişliği ile Türkiye’nin gerçeklerinden kopuk açıklamalarda bulunuyor. Artık doğrudan muhataplarından şikayetçi oluyor, onları nankörlükle suçluyor. Eleştirilere “Zaten abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun diye cevap veriyor" dedi.

Vargeloğlu; "Sayın Cumhurbaşkanı, öğrencilere verilen kredi ve bursları sanki bir lütufmuş gibi başlarına kakıyor, kendi cebinden veriyormuş gibi ‘Elinize dilinize dursun’ diyor.

Oysaki öğrenim kredisi, faiziyle geri ödenen bir borç olup bursla birlikte ikisi de vatandaştan toplanan vergilerden karşılanıyor

Kendilerine yazlık kışlık saraylar yapan iktidar, öğrencilerin barınabileceği yurtları mı yapamıyor?

İktidar, Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar’ı gibi, büyükşehirlerde ‘Barınamayan gençler’ yarattı.

Elinize dizinize dursun dediğiniz gençlerin hali 19 yıllık AKP iktidarı ve sizin eseriniz. Nitekim, sizin pek sevdiğiniz bir yöntem var. Sıkıştığınızda millete IBAN veriyorsunuz. Bir IBAN da öğrenciler için verin. Bir IBAN verin millet, öğrencilere karşılıksız para yağdırır.

Vargeloğlu, Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin dip yaptığı 2001 krizinde bile 45 liracık olan öğrenci bursu ile yaklaşık 1 buçuk çeyrek altın alınırken bugün öğrencilere lütuf gibi sunulan 650 TL’ye bir çeyrek altın dahi alınamıyor.

2002 yılında 45 lira olan KYK kredisi 184 lira olan asgari ücretin %24.46’sıydı. 2021 yılında 650 TL olan KYK kredisi 2.825 TL asgari ücretin %23’üdür.

Algı yapmak çok kolaydır, önemli olan ne ile neyi kıyasladığımızdır" dedi.